Skip to main content

Hamarosan modern körülmények között edzhetnek a birkózótehetségek

Hamarosan modern körülmények között edzhetnek a birkózótehetségek

 Párhuzamosan zajlanak a külső és belső munkálatok a magyarkanizsai székhelyű Vajdasági Birkózóakadémia épületén. A sportlétesítmény a magyar kormány 2,9 millió eurós támogatásából valósul meg.  Az akadémia a tervek szerint szeptembertől fogadja majd az ifjú birkózótehetségeket. Pannon RTV/Molnár Ádám  A tervezett ütemben halad a Vajdasági Birkózóakadémia kiépítése Magyarkanizsán. Bálint Zoltán, az intézmény ügyvezetője szerint itt minden adott lesz majd ahhoz, hogy modern körülmények között eddzenek a fiat

 Párhuzamosan zajlanak a külső és belső munkálatok a magyarkanizsai székhelyű Vajdasági Birkózóakadémia épületén. A sportlétesítmény a magyar kormány 2,9 millió eurós támogatásából valósul meg.

Az akadémia a tervek szerint szeptembertől fogadja majd az ifjú birkózótehetségeket.

A tervezett ütemben halad a Vajdasági Birkózóakadémia kiépítése Magyarkanizsán. Bálint Zoltán, az intézmény ügyvezetője szerint itt minden adott lesz majd ahhoz, hogy modern körülmények között eddzenek a fiatalok.

Bálint Zoltán, ügyvezető, Vajdasági Birkózóakadémia Alapítvány: „Még nem sokat lehet látni, de úgy gondoljuk, hogy fontos, hogy megérezzék a fiatalok, hogy mi ez az épület, és hogy ez őket fogja szolgálni.”

Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke bízik abban, hogy az akadémiának köszönhetően még inkább fellendül a birkózás, valamint a tehetségekre is nagyobb figyelem irányul majd.

„A 21. században a legnagyobb elvárások éppen a fiatalok irányában fogalmazódnak meg, újra kell gondolni a fiatalokkal való törődést. Azt hiszem, hogy itt most, nálunk a Vajdaságban pontosan ezek a fejlesztések bontakoznak ki, a tehetség kerül előtérbe.”

Az épülő akadémiát Pásztor István is megtekintette. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke elmondta, bíznak abban, hogy nemzetközi tartalmakkal is meg tudják majd tölteni az akadémiát.

„Különböző képzéseket, különböző tanfolyamokat, különböző workshopokat is szerveznénk, amiket a nemzetközi birkózó szövetség fog akkreditálni, vezetni, szervezni. Azt gondolom, hogy ez nem csak az épület szempontjából, hanem a szerbiai birkózás szempontjából, illetve Magyarkanizsa szempontjából is fontos, mert erőteljesebben fog látszódni és megmutatkozni a térképen.”

Az intézmény közel 30 munkatárssal dolgozik majd. Az építkezési munkálatok várhatóan augusztusra be is fejeződnek és szeptembertől már birtokba is vehetik az akadémiát a fiatal vajdasági birkózók.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti