Skip to main content

Pásztor István: A biztos alapokon álló viszonyrendszer újbóli bizonyítéka

Pásztor István: A biztos alapokon álló viszonyrendszer újbóli bizonyítéka

Pásztor István: A biztos alapokon álló viszonyrendszer újbóli bizonyítéka

 A beoltottak mától szabadon utazhatnak Szerbia és Magyarország között! - írja Pásztor István Facebook-oldalán.

Mint ismeretes a szerb és a magyar fél között megegyezés született arról, a koronavírus ellen beoltottak, illetve az oltási bizonylattal rendelkezők szabadon, korlátozások nélkül közlekedhetnek a másik ország teljes területen, negatív PCR-teszt, idő és egyéb más korlátok nélkül.

A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke kifejtette: „Jelentős pozitív változás állt be. Ugyanis, azok, akik ezidáig nem vették fel a védőoltást, továbbra is élvezni tudják azokat a lehetőségeket, amelyek eddig is rendelkezésre álltak. Ez a 30 kilométer és a 24 óra betartása, bármi is legyen a határátkelés oka. Azok viszont, akik rendelkeznek bizonylattal, a védőoltás felvevéséről szóló bizonylattal, azok számára a magyarországi mozgás korlátlanná válik. Helyben, távolságban és időben is visszatér abba a mezőbe, amit normálisként éltünk meg.”

A VMSZ elnöke hozzátette, az oltási igazolás azért is fontos, mert a magyar kormány fokozatosan teszi elérhetővé a tartalmakat azok számára, akik felvették valamelyik vakcinát. Lehetőség nyílik rendezvények, színházak, mozik, múzeumok, fürdők, sportlétesítmények látogatására, de csak azok számára, akik oltási igazolással tudják bizonyítani, hogy bármely gyártmányú vakcina mindkét dózisát felvették. A Szerbiában védőoltást felvevők az oltási igazolásuk, illetve az eKözigazgatás oldaláról letölthető igazolás felmutatásával tudnak élni a lehetőséggel.

VMSZ elnöke újfent arra kérte a szerbiai polgárokat, hogy vegyék fel a védőoltást. Úgy fogalmazott, csak a vakcina teremt védettséget, csak a még tömegesebb felvétele teszi lehetővé a régi életünk teljes visszaszerzését.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti