Skip to main content

Deli Andor: Kizárólag a védőoltás mentheti meg az idei turisztikai szezont!

Deli Andor: Kizárólag a védőoltás mentheti meg az idei turisztikai szezont!

Deli Andor: Kizárólag a védőoltás mentheti meg az idei turisztikai szezont!

 Nem vitás, hogy pénzügyi támogatást is kell biztosítani az újrainduláshoz, de tartós megoldást csakis a védőoltás hozhat - írja közleményében Deli Andor, vajdasági származású fideszes EP képviselő.

Deli kiemelte, hogy csakis a magas szintű átoltottság nyújt garanciát a turizmus biztonságos újraindítására.

 ,,Az utóbbi egy évben nagyon sok szó esett a turizmusról a COVID-19 világjárvány viszonylatában, ami nem meglepő, hiszen a turisztikai és vendéglátóipari szektorok szinte teljesen leálltak nem csak Európa, de világszerte. Az Unióban is több millió munkavállaló, kis- és családi vállalkozás megélhetése függ az idegenforgalomtól. Nem vitás, hogy pénzügyi támogatást is kell biztosítani az újra induláshoz, de tartós megoldást csakis a védőoltás hozhat” - emelte ki Deli.

,,Brüsszel jelenleg a digitális zöld igazolással próbálja elterelni a figyelmet az elrontott vakcinabeszerzésről, viszont nem ez nyújt valódi megoldást. Ha meg akarjuk menteni a nyári idegenforgalmi szezont, akkor fel kell gyorsítani az oltakozást. Kizárólag a védőoltás nyújt hatékony és hosszútávú védelmet, így nem csak a turizmust segít újraindítani, hanem a mindennapi élet is visszakerülhet a megszokott kerékvágásba” -  tette hozzá a fideszes politikus.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti