Skip to main content

Az év végéig befejeződhet a wellnessközpont kiépítése – Hamarosan felújított mosdók várják a turistákat

Az év végéig befejeződhet a wellnessközpont kiépítése – Hamarosan felújított mosdók várják a turistákat

Az év végéig befejeződhet a wellnessközpont kiépítése – Hamarosan felújított mosdók várják a turistákat

Az idén csakúgy, mint a tavalyi évben, elmarad a hagyományos majálisi forgatag Palicson, az azonban biztosra vehető, hogy az előttünk álló hétvégén sokan látogatnak el a településre. A koronavírus okozta járványhelyzet ellenére a turisztikai központ fejlesztése nem állt meg, és várhatóan az év végére elkészül a wellnessközpont is, aminek kialakítása kisebb nehézségekbe ütközött, ugyanakkor több illemhely felújítása is folyamatban van.

Minderről és a Palics Park Kft. egyéb terveiről Dencs Valéria, a közintézmény igazgatója nyilatkozott lapunknak.

A palicsi wellnessközpont alapkövének letételére 2018 végén került sor, és a területen azóta kisebb-nagyobb intenzitással folynak a munkálatok. Az építkezést a járványhelyzet is lassította, jelenleg pedig adminisztrációs okok miatt nem halad teljes gőzerővel.

– A wellnessközpont kiépítésének folyamata lassan halad, jelenleg a projekt-dokumentáció összeállítása van folyamatban. Ahhoz, hogy a projekt működőképes legyen, szükség mutatkozott arra, hogy néhány dolgot megváltoztassanak a konstrukcióban. A következő lépésben új építkezési engedélyt kell szereznünk, és ezt követően tudunk szerződést kötni a kivitelezővel – mondta Dencs Valéria, aki arról is szót ejtett, hogy a kivitelezővel történő szerződésaláírást követően teljes kapacitással indulhat újra a munka, és az év végéig elkészülhet a wellnessközpont.

Ezzel egyidejűleg három nyilvános mosdó felújítása folyik. A munkálatokat a Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Telekommunikációs Minisztérium támogatja.

– Jelenleg három mosdó felújítása zajlik, a kisvendéglő mellett a parkolónál, a női strandnál, valamint a víkendtelepen. Ez utóbbiban csak a belső rész felújítása történik, míg a másik kettő teljes egészében megújul. A női strandnál lévő toalett esetében a felújítás két fázisban fog megtörténni. A munkálatok befejezésének várható időpontja május kilencedike. A korábbi években a vécék hétvégén üzemeltek, és azok fizetősek voltak. Mi most abban gondolkodunk, hogy Szabadka Város határozatával összhangban a mosdókat üzemeltetésre kiadjuk akár hosszú távra – fogalmazott a Palics Park igazgatója.

A kalandpark kialakítása a homokos strandnál tavaly ősszel vette kezdetét, a munkálatok azonban megakadtak, és az élményparkot várhatóan egy másik helyen fogják elhelyezni.

– Mielőtt bármilyen döntést hoznánk a kalandparkkal kapcsolatban, meg kell várnunk a Pénzügyminisztérium ellenőrzésének eredményét. Miután megkapjuk a jegyzőkönyvet, akkor tudunk dönteni arról, hogy hova rakjuk a kalandparkot. Az biztos, hogy a jelenlegi helyén nem maradhat, egyrészt a biztonsági szempontok miatt, másrészt a homokos strand annyira kicsi, hogy nem helyezhetünk oda még egy ilyen tartalmat. Szükség van arra, hogy kínálatot bővítsünk, de ennek az objektumnak máshol kell felépülnie – nyilatkozta Dencs Valéria.

A Palicsi-tó partján több vállalkozónak vannak standjai, ahol állandó jelleggel árusítják portékájukat. A járókelők többek között fagylaltot, kürtőskalácsot vásárolhatnak. Beszélgetőpartnerünk elmondása szerint a jelenleg hatályban lévő városi tervezet alapján pontosan meghatározták, hogy a kisvállalkozók hol helyezhetik el saját értékesítési objektumaikat, és jelenleg is dolgoznak azon, hogy mihamarabb egy új szabályzatot állítsanak össze, hogy lehetőséget adjanak a vállalkozóknak, hogy bevételhez jussanak, vagy új munkahelyeket hozzanak létre, de mint mondta, a turisták elsősorban a nyugalom miatt látogatnak Palicsra, így nem szeretnének zsibvásárt csinálni a területből.

Az igazgatónőtől megtudtuk, hogy a hagyományos palicsi majális szervezett formában az idén elmarad.

– A járványügyi helyzetre való tekintettel, a köztársasági válságkezelő törzskar javaslatait szem előtt tartva, a tavalyi évhez hasonlóan az idén sem fog szervezett majálisozásra sor kerülni. A Palicsra látogatók már láthatják, hogy két kisebb vidámpark felállítása zajlik, viszont ez nem a majálishoz kötődik, ők egész nyáron itt lesznek, ahogy tavaly is, és egy újabb attrakcióként szolgálnak Palics turisztikai kínálatában. Egyéb rendezvényt sajnos nem áll módunkban szervezni. Információink szerint a helybeli szállásadók szinte teljes kapacitással dolgoznak, nagyon sok foglalásuk van, és feltételezhető, hogy sokan ki fognak Palicsra látogatni – mondta Dencs Valéria.

Szerző (Forrás)
Magyar SZó, B.em
Ostale vesti