Skip to main content

Gyalogjárda a zentai sportcsarnokig

Gyalogjárda a zentai sportcsarnokig

A Népkert felőli oldalon építik ki
Gyalogjárda a zentai sportcsarnokig

A zentai sportcsarnok és a város között egyre nagyobb a gyalogosforgalom, mert bár a jelenlegi helyzetben rendezvények ritkán folynak, több sportklub is ott tartja edzéseit, így nem utolsósorban gyerekek is nagy számban járnak arrafelé. Úgy kényelmi, mint biztonsági okokból is indokolt lenne tehát az arra vezető műút mellett egy gyalogjárda kialakítása a népkerti aluljáró és a sportlétesítmény között. Amint azt Homolya Ákostól, a helyi önkormányzat civil szervezetekkel és városrendezéssel megbízott tanácstagjától megtudtuk, erre már készülnek is a tervek, és remélhetőleg még az idei év folyamán a munkálatok is el fognak kezdődni.

Homolya elmondta, az önkormányzatnál maguk is úgy vélik, nagy problémát jelent, hogy nincs az aluljárótól a sportcsarnokig közvetlenül elvezető járda, hiszen az utóbbi években például a városnapi rendezvények is az e létesítmény előtti parkolóban és a töltésoldalban zajlottak, és itt meg is mutatkozott, hogy az oda igyekvő gyalogosok mind a közutat vették igénybe, ami, tekintetbe véve a szintén élénk gépjárműforgalmat, különösen veszélyesnek tekinthető. A városvezetőségben már akkor megszületett az elhatározás, hogy az út mellett kiépítsenek egy gyalogosjárdát a Népkert felőli oldalon, amelyen közlekedve a gyalogosok biztonságban eljuthatnak a sportcsarnokig. Az erre fordítandó anyagi eszközöket a rendőrségi bírságoknak a helyi önkormányzatot megillető 30 százalékából fogják előteremteni.
Ami a közvilágítást jelenti ezen az útvonalon, mindenképpen megpróbálják mielőbb megoldani, hiszen ez már csak az esti edzésekről hazafelé igyekvő gyerekek biztonságának szempontjából is rendkívül fontos lenne.
 

Kérdésünkre, hogy a későbbiekben tervezik-e a járda továbbépítését a csárdai üdülőtelep irányába, Homolya azt a választ adta, hogy ez az ötlet egyelőre még nem merült fel, ugyanakkor a terveik között szerepel, hogy a zentai hídlábnál található strandtól a Halászcsárdáig kialakítsanak egy erdei ösvényt a Tisza mellett. Fák kivágására nem kerülne sor, csupán az aljnövényzet eltávolítására. Mivel az emberek szeretnek a természetben sétálni, egy ilyen ösvény turisztikai és rekreációs szempontból is jelentős lenne.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, Szögi Csaba
Ostale vesti