Skip to main content

Újhelyi Ákos: európai minőségű termékeket a szerbiai piacra

Újhelyi Ákos: európai minőségű termékeket a szerbiai piacra

Újhelyi Ákos: európai minőségű termékeket a szerbiai piacra

 Ez nem csak a felhasználóknak, illetve a vásárlóknak lenne jó, hanem az egészségügyi és jogvédelmi rendszert is tehermentesítené a nem megfelelő minőségű termékek negatív hatásainak orvoslása alól – mondta Újhelyi Ákos a szerbiai parlament ülésén.

A fogyasztóvédelmi jogok harmonizációjának fontosságáról beszélt a szerbiai köztársasági parlament mai ülésén Újhely Ákos. A Vajdasági Magyar Szövetség politikusa felszólalásában kifejtette, hogy ez a témakör is fontos szerepet tölt be az európai uniós csatlakozás folyamatában. A teljes jogú tagság elnyerése pedig továbbra is prioritást képez Szerbiában - emlékeztetett a politikus. Újhely Ákos szerint fontos, hogy a szerbiai piacon is ugyanolyan minőségű termékek és szolgáltatások legyenek elérhetőek, mint az unió területén. Ez nem csak a felhasználóknak, illetve a vásárlóknak lenne jó, hanem az egészségügyi és jogvédelmi rendszert is tehermentesítené a nem megfelelő minőségű termékek negatív hatásainak orvoslása alól – tette hozzá a VMSZ köztársasági képviselője.

„ A fogyasztóvédelmi jogok harmonizációjának célja, hogy elhárítsa a piacon jelentkező akadályokat, illetve, hogy lehetőséget nyújtson egy integrált gazdasági tér létrehozásához, annak érdekében, hogy a szolgáltatások és a termékek egyforma biztonsági és minőségi szabvánnyal keringjenek, a vásárlók pedig magas szintű jogi védelmet élvezhessenek.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti