Skip to main content

Ismét árusítanak a zentai termékpiacon

Ismét árusítanak a zentai termékpiacon

Az önkormányzat vezetői egyeztettek az árusokkal
Ismét árusítanak a zentai termékpiacon

Csütörtök reggel a zentai önkormányzat elöljárói a városházán fogadták a zentai termékpiac árusait. Mint arról beszámoltunk, kedden és szerdán az árusok tevékenységük felfüggesztésével tiltakoztak annak érdekében, hogy kedvezőbb feltételeket kapjanak, és hogy a község elöljárói meghallgassák panaszaikat.

Sztantity Szebasztián, a községi tanács gazdasági ügyekkel foglalkozó tanácstagja napilapunknak nyilatkozva elmondta, hogy a találkozón meghallgatták az árusok problémáit, és igyekeztek megoldást találni rájuk.

– Azoknak, akik a koronavírus-járvány megfékezése céljából elrendelt intézkedések miatt a tavalyi év bizonyos időszakában nem tudták tevékenységüket végezni, az idén annyival kevesebbet kell majd fizetniük. Egy hónapig a piac működése fel volt függesztve, ez mindenkit érintett, ugyanakkor vannak itt olyanok is, akik 65 év felettiek, és számukra tilos volt a kültéri helyszíneken való tartózkodás. Az ebben az időszakban jelentkezett kiesésről van szó.

Sztantity Szebasztián rámutatott arra is, hogy az idei évre szóló asztalbérlet kifizetésekor az árusoknak nem kötelező egyszerre kifizetniük a teljes összeget. Havonta is törleszthetnek, viszont aki előre kifizeti, az az éves bérletre 20 százalékos kedvezményt kap, a napi helypénzre pedig ez esetben 50 százalékos kedvezményt biztosítanak.

Az árusok azt is kérték az önkormányzattól, hogy vizsgálják meg, mennyit kell fizetni a piaci tevékenység végzéséért a környező községekben, és hogy ez különbözik-e a zentaitól. Ennek kapcsán Sztantity Szebasztián kifejtette, hogy ezt az összeget a kommunális vállalat határozza meg az éves programjában, és megkérték a közvállalat igazgatóját, hogy nézzen ennek utána, így a jövő héten újra egyeztetni tudnak a piacosokkal. Az árusok arra is kérték a zentai vezetőket, hogy vegyék fel a kapcsolatot az adófelügyelőséggel, és konzultáljanak velük az érdekükben.

A gazdasági ügyekért felelős tanácstag, tekintettel arra, hogy az új szerződések megkötésére a jövő héten kerül sor, felhívta a 65 évesnél idősebb árusok figyelmét arra, hogy amennyiben tavaly az óvintézkedések miatt nem tudták végezni kereskedői tevékenységüket, a kérdéses hónapot levonják az idei bérletükből. Ezt viszont az érintetteknek mindenképpen jelezniük kell a piachatóságnál.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, Hhzs.
Ostale vesti