Skip to main content

Parkolóhelyeket, gyalogjárdát építenek

Parkolóhelyeket, gyalogjárdát építenek

Munkálatok Topolyán a Május 1-je utcában
Parkolóhelyeket, gyalogjárdát építenek

Folyamatban van és jó ütemben halad Topolyán a Május 1-je utcában levő tömbházak előtt a parkolók kiépítése, ezzel együtt a terület rendezése, parkosítása. A munkálatok összértéke mintegy 4 és fél millió dinár. A stadion mellett támfal épül, a Nušić utcában is hamarosan megjelennek a munkagépek.

 Seffer Attilától, a topolyai önkormányzat kommunális kérdésekkel, illetve környezetvédelemmel megbízott tanácstagjától, a piachoz vezető útszakaszon folyó aktuális építkezés koordinátorától a részletekről érdeklődtünk.

– Közel 150 méteren zajlanak az új parkolóhelyek kialakítása miatt jelenleg valamilyen építési, majd ezt követően parkosítási munkálatok a Május 1-je utcában. Az ilyenkor szükséges előkészületek, illetve alapozási feladatok után a gépkocsik számára 90 méter hosszan lesznek kiépítve megállóhelyek, ami mintegy 35 autónak nyújt sár- és kátyúmentes, festett útjelző rendszerrel ellátott parkolási lehetőséget. Emellett új gyalogjárda is kiépül majd, és a zöldfelületet parkosítjuk. Őszre pedig facsemetékkel lesz beültetve a terület. A parkolóhelyek elsősorban a tömbházakban élők számára vagy a közelben dolgozóknak jelenthetnek majd könnyítést. Ugyanakkor bárki számára hozzáférhetővé válnak, mivel közterületen kialakított, nyilvános parkolóról beszélünk. A néhány napja megkezdett munkálatokra 60 munkanapot irányoz elő az előzetes terveztetés, a kivitelezője a temerini Lukač putevi vállalat. A munkálatok összértéke 4 433 000 dinárt tesz ki – nyilatkozta a jó ütemben haladó építkezés koordinátora, akitől az iránt is érdeklődtünk, hogy milyen más térrendezési vagy fejlesztési előkészületek zajlanak még jelenleg vagy a közeljövőben Topolyán.

– A fürdőmedence és a szennyvíztisztító építése mellett néhány kisebb munkálat előkészületi fázisánál tartunk. Ez azt jelenti, hogy a közbeszerzési pályázatok lebonyolítása után az építők várják a kedvező időjárási viszonyokat, hogy megkezdhessék a kivitelezést. Az egyik soron következő lépés a stadion mellett egy támfal felépítése lesz, illetve hamarosan a Nušić utcában előirányozott tervek megvalósításához érkeznek meg a munkagépek – ismertette Seffer Attila, az önkormányzat kommunális kérdésekkel megbízott tanácstagja.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, K.P.D.
Ostale vesti