Skip to main content

Még az idén megújulhat a szabadkai Városi Könyvtár homlokzata

Még az idén megújulhat a szabadkai Városi Könyvtár homlokzata

Még az idén megújulhat a szabadkai Városi Könyvtár homlokzata

 A Vajdasági Magyar Szövetség szempontjából nagyon fontos, hogy a régi Szabadkát meghatározó épületek megfelelő állapotba kerüljenek vissza, mivel ezek egy része fontos funkciót tölt be.

Ilyen például az egykori városi kaszinó, a mai Városi Könyvtár épülete, amelyet Reichl Ferenc tervezett - nyilatkozta dr. Pásztor Bálint. A szabadkai Városi Képviselő-testület elnöke hozzátette, a város két minisztériumnál is pályázott az elmúlt napokban. Mindkét pályázat sikerében bízva, a Városi Könyvtár épületének homlokzatát a tervek szerint teljes egészében felújítják, mondta dr. Pásztor Bálint.

Dr. Pásztor Bálint, a szabadkai Városi Képviselő-testület elnöke: „Személyesen beszéltem mindkét miniszter asszonnyal, az egyik pályázat ugye a művelődési minisztériumnál került átadásra Belgrádban, a másik pedig az önkormányzati és államigazgatási minisztériumnál, szintén Belgrádban. Ha sikeresen pályázunk, akkor a könyvtár az idei év folyamán teljes egészében meg fog kívülről is újulni, azt követően, hogy december legvégén adtuk át Magyarország támogatásának köszönhetően a 21-ik századi olvasótermet.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti