Skip to main content

Az MTTK dékánját és dékánhelyettesét fogadta dr. Pásztor Bálint és Kern Imre

Az MTTK dékánját és dékánhelyettesét fogadta dr. Pásztor Bálint és Kern Imre

Az MTTK dékánját és dékánhelyettesét fogadta dr. Pásztor Bálint és Kern Imre

 Dr. Pásztor Bálint, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke és Kern Imre alpolgármester a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar képviselőivel tartott megbeszélést.

Ivanović Josip dékán és Námesztovszki Zsolt pénzügyi és fejlesztési dékánhelyettes a kar működéséről, jelenlegi helyzetéről, a felújításon történő munkálatok előrehaladásáról és fejlesztésének távlatairól beszéltek.

A képviselő-testület elnöke és az alpolgármester kiemelték, hogy szervezeti önállóságának elnyerése révén számos újabb fejlesztési lehetőség nyílt meg az MTTK előtt, amely megalapítása óta a vajdasági magyar közoktatás, a kultúra és a közélet egyik meghatározó szereplője. A közlemény szerint a jogállás változása nagy mértékben megkönnyítette az intézmény mindennapos működtetését, azonban továbbra is nehézségeket okoz az ügyintézésben, hogy az épület nem az MTTK tulajdonában van.

Az elmúlt 5 évben az intézmény felújítására Magyarország Kormánya csaknem 4 millió euró támogatást ítélt meg, és ennek segítségével az intézmény székhelyét teljesen sikerül felújítani és felszerelni.

Dr. Pásztor Bálint VKT-elnök és Kern Imre alpolgármester arról biztosították a kar dékánját és dékánhelyettesét, hogy lehetőségeikhez mérten mindenben támogatni fogják az intézmény további működését - áll a közleményben.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti