Skip to main content

Képviselői csoportot alakított a VMSZ Nagybecskereken

Képviselői csoportot alakított a VMSZ Nagybecskereken

Képviselői csoportot alakított a VMSZ Nagybecskereken

 Az általános rendezési tervek módosításai voltak túlsúlyban a nagybecskereki Városi Képviselő-testület mai ülésének a napirendjén.

Többek között lehetővé vált, hogy az ipari övezetben ideiglenes építési területeket hozzanak létre a beruházók. Határozatot hoztak az építési telek odaítéléséről is, amelyen 23 lakás épül rászoruló családok részére. A határozat alapul szolgál arra, hogy a nagybecskereki önkormányzat pályázzon az ENSZ projektszolgáltatási irodájánál (UNOPS). Az ellenzéki képviselők a vízgyár körüli helyzetet és a kínai beruházó környezeti hatástanulmányát is napirendre szerették volna tűzni, de a többség ezt nem szavazta meg. A VKT-ülés fontos eleme volt, hogy a Vajdasági Magyar Szövetség megalakította önálló frakcióját, ezzel a párt képviselői már részt tudnak venni a bizottsági munkában is - mondta Vidrács Krisztina frakcióvezető.
Vidrács Krisztina, a VMSZ frakcióvezetője, Nagybecskereki VKT: „Mondhatnám, történelmi pillanata volt a mai VKT ülésének, hiszen a Vajdasági Magyar Szövetség önálló frakcióhoz jutott. A képviselő-testület elnöke elfogadta a mi kérvényünket, amely által a három képviselőnkkel meg tudtuk alakítani a VMSZ frakcióját. Ez számunkra nagyon fontos, hiszen tudjuk, hogy a képviselők bizottsági munkájában részt tudunk venni, így hatékonyabban, gyorsabban tudjuk kezelni azokat a problémákat, amelyekkel a polgáraink szembesülnek. És azt gondoljuk, hogy nagyon fontos, hogy ott legyünk napi szinten és ezeket a problémákat kezeljük, mi, a VMSZ képviselői.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti