Skip to main content

Elfogadták a 2021-es költségvetést Magyarkanizsán

Elfogadták a 2021-es költségvetést Magyarkanizsán

Elfogadták a 2021-es költségvetést Magyarkanizsán

 Az idei és a jövő évi költségvetés, valamint a helyi kommunális járulékok emelése volt a központi téma a Magyarkanizsai KKT mai rendhagyó, elektronikus ülésén. Emellett a képviselők több rendeletjavaslatot is elfogadtak a helyi intézményeket illetően

35 napirendi pontot fogadtak el a magyarkanizsai képviselők a KKT ülésen, amit elektronikus úton tartottak meg.

Lackó Róbert, elnök, KKT, Magyarkanizsa: „Egyhangúlag elfogadtuk azokat a napirendi pontokat, nagyon kevés tartózkodó szavazattal, amiket a törvényes rendelkezések alapján meg is kellett, hogy hozzunk ma, hiszen ezek közül is talán a legfontosabb a jövő évi, 2021-es költségvetés volt.”
Pannon RTV/Molnár Ádám

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a 2020-ra a tervezett költségvetés 1,2 milliárd dinár volt, a megvalósulás az év végére 890 millió dinár lett. A képviselők elfogadták továbbá a 2021-re tervezett költségvetést is, ami 1,059 milliárd dinárt tesz ki. A jövő évi beruházásokról, fejlesztésekről is szó esett.

Pletikoszity Tibor, magyarkanizsai frakcióvezető, VMSZ: „A magyarkanizsai kerülőút megvalósítása is tervben van, ami sajnos objektív okok miatt az idén nem lett megvalósítva, valamint több regionális út fejlesztése, ami az idei költségvetésbe nem került bele, az át lett csoportosítva. Intézményeink működését pedig továbbra is szavatolni fogjuk.”

Pletikoszity hozzátette, hogy a helyi kommunális járulékok emeléséről is döntöttek a képviselők, ami 5-7 százalékos áremelkedést jelent.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti