Skip to main content

Pásztor István: Lesz elegendő koronavírus elleni védőoltás Szerbiában

Pásztor István: Lesz elegendő koronavírus elleni védőoltás Szerbiában

Pásztor István: Lesz elegendő koronavírus elleni védőoltás Szerbiában

 Lesz elegendő koronavírus elleni védőoltás Szerbiában - erről is beszélt a Pannon RTV Szubjektív című műsorának felvételén Pásztor István.

A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke kiemelte: fontos, hogy a következő évben minél több embert meggyőzzünk arról, hogy vegye is fel azt, mert csak így tudjuk leküzdeni azokat a nehézségeket, amelyek jelentősen megviseltek minket az elmúlt esztendőben. Pásztor emellett beszélt arról is, hogy az elmúlt évben a VMSZ miként segített az embereknek a járványhelyzetben.

A magyar párt vezetője szerint az idei választásokon egy nem várt, mindenki számára meglepő eredményt sikerült elérniük a júniusi választásokon. Mint fogalmazott, ez új és eddig nem tapasztalt feladatok elé állítja a VMSZ-t.

A Szubjektívban beszélt még arról is, hogy a magyar kormány a napokban a vajdasági fejlesztések folytatásáról is döntött.

Pásztor István, elnök, VMSZ: „A szabadkai Szent Teréz-székesegyháznak a felújítása, a Sárga Háznak a felújítása, a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar épületének a felújításának a befejezése, vagy a topolyai különböző létesítmények fejlesztésének elkezdése és befejezése, vagy a palicsi fejlesztés. Rengeteg ilyen fejlesztés van, ami jelenleg folyamatban van. Ezeknek a fejlesztéseknek a befejezésére megteremtődtek az anyagi lehetőségek. Az újrakezdés sokféle módon elképzelhető, de a közösségi kondíciót figyelembe véve, a lehetőségeket figyelembe véve mi valóban egy új évvel, egy új száz évet tudunk kezdeni, méltó módon.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti