Skip to main content

Korszerű ultrahanggéppel lett gazdagabb a magyarkanizsai Egészségház

Korszerű ultrahanggéppel lett gazdagabb a magyarkanizsai Egészségház

Korszerű ultrahanggéppel lett gazdagabb a magyarkanizsai Egészségház

 Az Egészségház a helyi önkormányzattal együtt sikeresen szerepelt a NIS Kőolajipari Rt. Együtt a közösségért elnevezésű pályázatán 2019-ben.

A modern, három szondás ultrahangos készülék minőségibb diagnosztikai ellátást biztosít a helyieknek. Gyólay Karolina, igazgató, Egészségház, Magyarkanizsa: „Már csecsemőkortól használjuk ezt a gépet, és minden lakosunknak elérhető ez a gép, hisz akkora kapacitású és olyan minőségi, hogy ezentúl nem kell néhány szolgáltatásért elutazni magasabb szintű intézményekbe, hanem itt meg tudja valósítani a rászoruló beteg a diagnosztikát.”

A gép értéke ötmillió dinár, amit teljes egészében a NIS Kőolajipari Rt. finanszírozott. Milan Borenović, munkatárs, NIS: „A NIS vállalat nem először van itt, Magyarkanizsán. Mint tudják, 12 éve itt vagyunk az Együtt a közösségért pályázaton keresztül. Azóta 61 millió dinár értékben 94 projektet valósítottunk meg az Együtt a közösségért projekten belül, és folytatjuk továbbra is.”

A gép mellett az Egészségház gyermekosztályán található két váróterem is megszépült nemrégiben a NIS vállalat önkénteseinek köszönhetően. Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „Én úgy gondolom, hogy az elmúlt 12 évnek a jó együttműködése továbbra is folytatható, és nagyon bízom benne, hogy legalább még 12 évig együtt tudunk működni a kőolajipari társasággal, és abban is bízom, hogy ezt a programot, amit ők egy különálló támogatási programként kezelnek, ezt a programot ők továbbra is folytatni fogják.”

A polgármester hozzátette, hogy a 2020-as pályázaton szintén ötmillió dinárt nyert az önkormányzat, ennek köszönhetően két községbeli általános iskola informatikai részlege is megújul majd.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti