Skip to main content

Sikerült megszervezni idén is a hajdújárási szüreti ünneplést

Sikerült megszervezni idén is a hajdújárási szüreti ünneplést

Sikerült megszervezni idén is a hajdújárási szüreti ünneplést

 Az előző évektől eltérően az idén a háromnapos szüreti program két óra alatt zajlott le Hajdújáráson.

Az ünnepi műsort néptáncosok, gyümölcsszentelő szentmise, kiállítás és kórusművek tették színesé. A program keretében a település újszülöttjeit is köszöntötték. Az eseményen jelen volt dr. Pásztor Bálint, a szabadkai Városi Képviselő-testület elnöke.

Versmondással, citeramuzsikával és néptánccal kezdődött az 52. hajdújárási tradicionális szüreti program. Lakatos Erzsébet, csoportvezető, Lifka Sándor Népdalkör, Hajdújárás: „Az utolsó napig úgy is voltunk vele, hogy ebből nem lesz semmi, mert halljuk, hogy körülöttünk mindenhol, mindenütt le vannak mondva biztonsági okok miatt, hát mi is azt gondoltuk, de nagyon örülünk valahol ott, a szívünk mélyén, hogy nem maradt ki ez az év sem, mivel több mint fél évszázada minden évben meg van szervezve.”

A hajdújárási szüreti napokat először 1968-ban szervezték meg Hajdukovói Napok néven. A rendezvénysorozat az évek során a környék egyik leglátogatottabb eseményévé vált. Sövény Rudolf, elnök, Hajdújárás HK: „Nagy dilemma volt, hogy egyáltalán megszervezzük-e a hajdújárási Szüreti Napokat, de úgy voltunk vele, hogy ezt a hatalmas, szép nagy hagyományt nem szabad megszakítani, és ezért az előírt egészségügyi követelményeknek megfelelve próbáljuk megszervezni az eseményt. Így az előző évektől eltekintve nem háromnapos, hanem mondhatjuk így, hogy két órába belesűrítettük a legfőbb programpontokat.”

A művelődési programot, a gyümölcsszentelő szentmisét és az ünnepi szalagátvágást követően a szervezők csöröge fánkkal is kedveskedtek a vendégeknek.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti