Skip to main content

Helyi közösségi választásokra készülnek Magyarkanizsa községben

Helyi közösségi választásokra készülnek Magyarkanizsa községben

Helyi közösségi választásokra készülnek Magyarkanizsa községben

 9 település helyi közösségének tanácstagjait választják meg a polgárok, a megválasztott tanácstagok pedig majd szavazással döntik el, ki lesz a következő 4 évben a helyi közösség elnöke és alelnöke.

 A szeptember 27-ei voksoláson jelöltként bárki részt vehet. A listákat, a támogatói aláírásokat és a szükséges dokumentumokat 11-én adhatják le a jelöltek a helyi önkormányzatban. A helyi közösségek tanácstagjainak száma településenként eltér a lakosság számának függvényében, így 5-15 fő kerül be egy-egy tanácsba. Magyarkanizsa községben minden 18. életévét betöltött személy jogosult a 27-i szavazásra, ez pedig több mint 22 ezer polgárt jelent.

 Lackó Róbert, elnök, KKT, Magyarkanizsa: „A helyi közösségi választások, azok nem politikai választások, tehát ezek fizikai személyek. Remélhetőleg azok a személyek, akik közéleti személyiségek minden településen, tőlük várjuk és ők adják át ezeket a jelöléseket, és a funkciója az, hogy azt a települést egyértelműen a lakosság által megszavazott személyek képviseljék a továbbiakban, mint ahogy eddig is. Ez egy fontosabb dolog azokon a településeken, ahol ma is létezik, és nem sok helyen sajnos, a helyi járulék, hiszen ott költségvetéssel is rendelkeznek, amiből tudnak akár fejlesztéseket is átvinni.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti