Skip to main content
izborni program 2020

izborni program 2020 SVM

Pásztor Bálint: A bizalmat arra fogjuk használni, hogy sokkal jobban érvényesüljön Szabadkán a szavunk

2020.06.27 - 11:14

Pásztor Bálint: A bizalmat arra fogjuk használni, hogy sokkal jobban érvényesüljön Szabadkán a szavunk

A VMSZ jelöltje megerősítette, hogy nem lesz a város polgármestere
Pásztor Bálint: A bizalmat arra fogjuk használni, hogy sokkal jobban érvényesüljön Szabadkán a szavunk

A Vajdasági Magyar Szövetség kiváló eredményeket ért el a szabadkai önkormányzati választásokon, megduplázta mandátumai számát, ám ez mégsem volt elegendő. Mivel erős ellenzéki párt híján a szerbség egy pártra szavazott, a Szerb Haladó Párt fogja adni Szabadka következő polgármesterét is, jelentette be hétfő kora délután a VMSZ szabadkai székházában megtartott sajtótájékoztatóján dr. Pásztor Bálint, a párt polgármester jelöltje.

Pásztor Bálint először is megköszönte a polgárok szavazatát és bizalmát. Kiemelte, hogy a szabadkai városi képviselő-testületben 22 mandátummal fog rendelkezni a VMSZ. Jelentősen megerősödtek, legutóbb 2004-ben volt több mandátuma a pártnak ebben a városban. A választások hivatalos végeredménye szerint a VMSZ 17.131 szavazatot szerzett, ami a szavazatok 29,43 százaléka, és ez nagyjából megfelel a magyarság arányának Szabadka Város területén. A megszerzett szavazatszám 8407-tel több, mint négy évvel ezelőtt. A Szerb Haladó Párt 24.286 szavazatot szerzett, azaz 601-gyel többet, mint 2016-ban volt. A két pártra leadott szavazatkülönbség most 7155. Szabadka Polgári Mozgalma ugyanakkor 3617 szavazatot szerzett, sorolta Pásztor Bálint.

- Ez a 22 mandátum több mint, ami az elmúlt 16 évben bármikor is volt. 2016-ban 11 mandátummal rendelkeztünk, 2012-ben 16-tal és 2008-ban volt 21 mandátumunk. Nagyon sokan mondják, hogy sajnálják, hogy ilyen lett a választási eredmény, szerették volna, ha a VMSZ győz, csalódottak, hogy hiába szavaztak. Szerintem nem kell csalódottnak lenni, nem volt hiábavaló a szavazás. Ezt a bizalmat arra fogjuk használni, hogy az önkormányzatban az elkövetkező négy évben sokkal jobban érvényesüljön a programunk, a VMSZ elképzelése annál, mint ahogyan az az elmúlt négy évben volt.

Pásztor Bálint szerint sokan még reménykednek, hogy mégis a VMSZ fogja delegálni Szabadkán a polgármestert.

- A kampány során is azt mondtam, hogy akkor leszek polgármester, ha a VMSZ győz. Nagyon jó eredményt értünk el a szabadkai választásokon, de nem győztünk, éppen ezért a Szerb Haladó Párt fogja a polgármester jelölt személyét megnevezni.

Pásztor Bálint elmondta, hogy a helyi közösségek szintjén győztek a Zorka- és a Vasutas Helyi Közösségben továbbá Kisradanovácon, Radanovácon, Palicson, Hajdújáráson, Királyhalmon, Ludason, Csantavéren, Dusanovón és Kelebián.

- Nagyon sok olyan helyi közösségben győztünk, ahol erre régóta nem volt példa, és nagyon sok olyan helyi közösség volt, ahol szoros eredmény született, s minimális szavazatmennyiséggel maradt alul a VMSZ.

Pásztor Bálin kiemelte, hogy csak legális eszközökkel kampányoltak és nem folytattak negatív, piszkos kampányt.

- A terveinket meg fogjuk valósítani, ott leszünk az önkormányzatban. Én magam is szeretnék részt venni ennek a munkájában, annak érdekében, hogy amit a kampányban ígértünk, azt megvalósítsuk. Annak ellenére, hogy továbbra is köztársasági képviselő leszek, a szabadkai ügyekkel is szeretnék foglalkozni és közvetlenebb módon képviselni az érdekeit.

Pásztor Bálint elmondta, hogy a párt aktivistái már eltávolították az utcákról a választási plakátjaikat, illetve hogy a közép-európai szokásokkal összhangban hétfő reggel sms-ben gratulált Bogdan Labannak, viszont erre eddig még nem érkezett válasz.

Szerző (Forrás)
Vajdaság Ma, Németh Ernő
Izborne liste 2020

SVM Republicka lista 2020

SVM Pokrajinska lista 2020

Ostale vesti
2020.06.30 - 17:46
Savez vojvođanskih Mađara (SVM) energično odbacuje sve navode objavljene u saopštenju Saveza za Srbiju.

SVM Izbori 2020