Skip to main content

Tizenegy képviselője lesz a VMSZ-nek az óbecsei KKT-ben

Tizenegy képviselője lesz a VMSZ-nek az óbecsei KKT-ben

Tizenegy képviselője lesz a VMSZ-nek az óbecsei KKT-ben

 A Vajdasági Magyar Szövetség Óbecse községben 82 százalékkal több szavazatot kapott, mint 2016-ban, ezzel 11 jelöltje kerülhet be a 36 tagú Községi Képviselő-testületbe.

Az eddigi hét helyett ezentúl 11 képviselője lesz a Vajdasági Magyar Szövetségnek az óbecsei képviselő-testületben. Az eredményeket csütörtökön tette hivatalossá a községi választási bizottság.

Dr. Molnár Viktor a VMSZ óbecsei községi szervezetének elnöke kiemelte: „A választási eredményünk történelmi, ugyanis a négy évvel ezelőttihez képest 82 százalékkal magasabb szavazatszámot, illetve eredményt ért el a VMSZ Óbecse községben. Ez pontosan 5152 szavazatot jelent. Erre büszkék vagyunk, és nagyon köszönjük a bizalmat és a támogatást minden Óbecse községi polgárnak.”

A Szerb Haladó Párt 20 képviselői helyet szerzett a testületben, a Szerb Királyság Megújhodási Mozgalma és a Monarchista Front alkotta koalíciónak két jelöltjét juttatták be a szavazók a helyi parlamentbe. A Szerbiai Szocialista Párt kettő, a Vajdasági Szociáldemokrata Liga és a Vajdasági Párt alkotta Vajdasági Front pedig egy képviselővel vehet majd részt a testület munkájában.

Kiss Igor a VMSZ óbecsei helyi szervezetének elnöke elmondta: „Napokon belül megkezdődnek minden szinten a koalíciós tárgyalások. Mi hajlandóak vagyunk az elmúlt 4 évhez hasonlóan szintén a Szerb Haladó Párttal együtt dolgozni, amennyiben a mi programunkat az ő programjukkal össze tudjuk hangolni.”

Óbecse község területén közel 33 ezer polgár voksolhatott vasárnap, közülük több mint 17 ezren éltek is ezzel a lehetőséggel. Ez 53,5 százalékos részvételi arányt jelent.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti