Skip to main content

A VMSZ kampánymérlege: 33 önkormányzat, 84 település, 216 rendezvény

A VMSZ kampánymérlege: 33 önkormányzat, 84 település, 216 rendezvény

A VMSZ kampánymérlege: 33 önkormányzat, 84 település, 216 rendezvén

 A VMSZ rövid, de intenzív választási kampánya során 33 önkormányzatba jutott el, 84 településen járt és 216 kampányrendezvényt szervezett. Ezalatt több ezer emberrel találkoztak - emelte ki Pásztor.

A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Pannon Televízió Közügyek című műsorának adott interjúban azt mondta, tapasztalatai szerint a polgárok méltányolják azt a munkát, amit az elmúlt négy évben végeztek, és fontosnak tartják mindazt, amit megcsináltak, éppen ezért vasárnap élni kívánnak a szavazati jogukkal és szavazni fognak a VMSZ-re. A párt több önkormányzatban is vissza szeretné szerezni a polgármesteri széket, ahol pedig jelenleg is pozícióban vannak, ott megtartani azt.

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke: „Mi arra készülünk, hogy olyan eredményt valósítunk meg közösen a vajdasági magyar közösséggel, ami trendeket fordít meg. A kiszorítás trendjét megfordítjuk, és az érdekérvényesítő trendet szeretnénk erőteljesen megjeleníteni minden szinten és minden helyen. Arra készülünk, hogy Belgrádban önállóan tudjunk frakciót teremteni, ami azt jelenti, hogy öt parlamenti helyet kívánunk minimum megszerezni, Újvidéken is szeretnénk a tartományi parlamentben megerősíteni a pozícióinkat. A most, ebben a pillanatban általunk működtetett önkormányzatokat szeretnénk megtartani, ez a kanizsai, zentai, és a topolyai, és úgy gondoljuk, hogy nagyon reális esélyeink vannak, hogy visszaszerezzük, újra megszerezzük a kishegyesit, a szabadkait, az adait, és az óbecseit.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti
Izbori za Evropski parlament biće održani ove godine u Evropskoj uniji, uključujući i Mađarsku.
Generalni konzulat Mađarske, kancelarije CMH-a i mesne organizacije SVM-a takođe pomažu pri upisu u birački spisak