Skip to main content

A választók döntése nem alku tárgya

A választók döntése nem alku tárgya

A VMSZ nem cseréli el Zentát, Magyarkanizsát és Topolyát a szabadkai polgármesteri címért
1

Dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség szabadkai listavezetője pénteken az önkormányzati választásokkal kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót. Az eseményen a listavezető az elmúlt napokban a polgárok által megfogalmazott négy legfontosabb kérdésre adott választ.

Az első kérdés, amelyet a szabadkai polgárok Pásztor Bálintnak szegeztek, így hangzott: ő-e a VMSZ polgármesterjelöltje? Pásztor Bálint erre a kérdésre egyértelmű igennel válaszolt. Hozzátette, nem díszként szerepel a lista első helyén. A VMSZ önkormányzati győzelme esetén vállalja a Szabadka polgármesteri címével járó felelősséget és az azzal járó munkát.

A második kérdés arra irányult, hogy miért vállalta el a jelöltséget, hiszen tizenhárom éve köztársasági képviselőként tevékenykedik. Erre a kérdésre úgy válaszolt, hogy a köztársasági parlamentben is, közvetve, Szabadka érdekében tevékenykedett. Példaként említette, hogy 37 millió eurót sikerült az Y-elágazás befejezésére és a Népszínház felépítésére irányítani. Rámutatott arra, hogy a VMSZ a parlamenti felszólalások és az államtitkári jelenlét révén tette ezeket az ügyeket országos jelentőségűvé. Így fejeződhetett be az Y-elágazás, a Népszínház pedig befejezés-közeli állapotba került. Pásztor Bálint elmondta, most közvetlenül is Szabadkáért szeretne dolgozni.

A harmadik kérdés azt firtatta: akkor is Pásztor Bálint lesz a polgármester, ha a VMSZ nem nyeri meg az önkormányzati választásokat Szabadkán? Ezt Pásztor Bálint határozottan cáfolta.

– Tudom, hogy mit jelent a szavazók döntése, tudom, hogy az megfellebbezhetetlen és megkérdőjelezhetetlen. Soha senkinek közülünk nem jutna az eszébe, hogy valamilyen alku vagy kereskedelem tárgyává tegyük Szabadka irányításának kérdését. Tehát a szabadkaiak döntik el, hogy elégedettek-e a jelenlegi polgármesterrel, vagy pedig azt szeretnék, hogy valamilyen más prioritások alapján működjön a város a következő időszakban. Szeretném világossá tenni: a választásokat követően nagy valószínűség szerint vagy Bogdan Laban vagy én leszek Szabadka polgármestere – nyilatkozta Pásztor Bálint, és hozzátette, hogy közte és Bogdan Laban között nincs személyes konfliktus, csupán arról van szó, hogy másfajta elképzeléseik vannak Szabadkáról.

Az utolsó kérdés a harmadikkal állt összefüggésben, és a következőképpen hangzott: igaz-e, hogy a VMSZ elcserélte Zentát, Magyarkanizsát vagy Topolyát, esetleg ezen települések valamilyen kombinációját a szabadkai polgármesteri címért? Pásztor Bálint ezt is határozottan cáfolta.

– Semmiféle kereskedelemről, alkuról nem lehet szó. A választók fognak dönteni. Mi győzni szeretnénk Zentán, Topolyán, Magyarkanizsán, ahogy Szabadkán is – szögezte le Pásztor Bálint.

Végezetül a polgármesterjelölt bejelentette, hogy szombattól a VMSZ aktivistái elkezdik a terepi munkát, és felkeresik a választópolgárokat azért, hogy ismertessék a párt programját.

– A mi programunk egy lokálpatrióta program. Egy normális Szabadkáért szállunk síkra. Nemet mondunk arra, hogy Belgrádból ideirányított zsoldosok irányítsák a közvállalatokat, a közintézményeket, vagy éppen magas rangú beosztásban legyenek a Városházán – mondta Pásztor Bálint.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, pasz, Kép: Gergely Árpád
Ostale vesti