Skip to main content

Készülnek a strandszezonra Zentán

Készülnek a strandszezonra Zentán

Készülnek a strandszezonra Zentán

Bár a nyár még várat magára, Zenta község önkormányzata már készül a strandszezonra. A tervek szerint június 15-én megnyílik a Népkertben lévő kék medence, a Tisza melletti strandokat rendbe teszik.

Zentán több strandolási lehetőség közül is választhatnak a helyiek. Először is a kék medence partján lógathatják a lábukat. Itt már megkezdődtek az ilyenkor szokásos karbantartási munkálatok, és a tervek szerint a hónap közepétől megkezdi a működését, természetesen a meghatározott egészségügyi szabályok betartása mellett.
Czegledi Rudolf, polgármester, Zenta: „Tehát kötelező a távolságtartás, a fertőtlenítés. Például a kék medencénél a fürdés előtt kötelező a zuhany használata, a többi előírás betartásával. Amit még szeretnék mondani, hogy a kék medence belépőjegyeinek árai nem változnak, tehát a múlt évi marad.”
A jegyárak tehát a következőképpen alakulnak: az 5 év alatti gyerekek ingyen használhatják a medencét, az ennél idősebb korosztály és a felnőttek pedig 120 dináros áron tudnak belépőt vásárolni. Emellett egész szezonra szóló jegyet is válthatnak 3000 dináros áron.
Akadnak azonban olyanok is, akik inkább a természetes vizeket részesítik előnyben.
Zenta polgárai három strand közül választhatnak, ha a Tisza hűs vizét szeretnék élvezni a forró nyári napokon. Először is a mögöttem látható, úgy nevezett zentai oldalon lévő strandon, emellett a csókai oldalon is egy strand áll a rendelkezésükre, valamint a Halászcsárdán is élvezhetik a Tisza hűs habjait.
A strandok rendezése hamarosan befejeződik. Ott jártunkkor már az utolsó simításokat végezték a hídlábnál lévő strandnál. Nemsokára megkezdik a Halászcsárdánál lévő fürdőhely rendezését is. A bánáti oldalon lévő strandon még vannak otthagyott kivágott farönkök, de a polgármester ígérete szerint hamarosan elszállítják őket, és ott is megkezdődhetnek a munkálatok.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti