Skip to main content

A magyarság érdekében politizálni

A magyarság érdekében politizálni

1

Pásztor Róbert: Tudatosítani kell az itteni magyarságban, hogy magyar érdekeket csak a magyar pártok tudnak képviselni

Temerinben immár a második koalíciós önkormányzati mandátuma előtt áll a két magyar párt, a VMSZ és a VMDP. Miként készülnek a megmérettetésre, kérdeztük Pásztor Róbertet, a közös jelöltlista vezetőjét.

– Június elsejével indul a kampány, jelenleg az aktivistáink felkészítésén volt a hangsúly – mondta beszélgetőtársunk. – Az egészségügyi helyzetre való tekintettel nem kívántuk veszélyeztetni a polgárok és a kampányban résztvevők egészségét. Az igen intenzív kampányban a választások napjáig meg fogunk látogatni minden magyar családot, hogy elmagyarázzuk nekik, mit tettünk az elmúlt négy évben, és mi az, amit tenni szeretnénk a következő négy évben. Június elején lakossági fórumot fogunk tartani, majd két kampányrendezvényt, egyet a piacon június 11-én és egyet kampányzárásként 18-án, előreláthatóan a tájházban, amelyen a Szirmai Károly MME-vel közösen megemlékezünk a trianoni békeszerződés megkötésének 100. évfordulójáról. A műsor László Sándor rendezésében kerül bemutatásra, amit táncház követ – jelentette be, majd így folytatta: – A temerini és a vajdasági magyaroknak meg kell érteniük, hogy csakis a magyar pártok, esetünkben a VMSZ és a VMDP tudnak érdekükben politizálni. A többi párt esetében, nevezzük azokat bárhogyan, a magyar ügy csak egy mellékes kérdés, vagy még az sem. Tudatosítani kell az itteni magyarságban, hogy magyar érdekeket csak a magyar pártok tudnak képviselni. Mint ahogy az előző választáskor is, a két magyar párt most is egyetértésben, közös listával indul. A támogatói aláírásokat még a rendkívüli állapot kihirdetése előtt összeszedtük, a községi választási bizottság pedig elfogadta és kihirdette a 12 jelölt nevét tartalmazó listánkat. Ezen megfelelő arányban szerepelnek tettekre kész nők és férfiak egyaránt. A lista valójában a fiatalság és a tapasztaltság ötvözete. Nem kell, hogy megtévessze a polgárokat az, hogy a községi választási bizottság az 5. sorszám alatt hirdette ki a magyar koalíció önkormányzati jelöltlistáját, míg a VMSZ a köztársasági és tartományi választásokon a 4. sorszám alatt szerepel – emlékeztetett Pásztor Róbert.

A magyar koalíció jelöltlistáján 12 név szerepel: Pásztor Róbert, Csorba Béla, dr. Csorba Csaba, Grísza Mária, Urbán Izabella, Csáki Romina, Ádám István, Győri Orsolya, Kremenović Ökrész Viktor, Illés Róbert, Csordás Tünde, Majoros Izabella. A képviselő-testületnek 33 tagja van. A két magyar pártnak jelenleg 5 képviselője van, Pásztor Róbert a testület elnöki posztját tölti be.

 

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, G. B. (Fotó: Varga Zoltán)
Ostale vesti