Skip to main content
izborni program 2020

izborni program 2020 SVM

Jelentkezzen rendőrnek!

2020.05.22 - 13:59

Jelentkezzen rendőrnek!

1
Rendőrök alkalmazására írt ki pályázatot a szerb belügyi tárca, amelyre a vajdasági magyarok is jelentkezhetnek. Dr. Pásztor Bálint arra biztatta a magyar nemzetiségű vajdaságiakat, hogy pályázzanak.

Ebben pedig segítségükre lesz a Vajdasági Magyar Szövetség is - tette hozzá a párt alelnöke. Mint írta, azok, akik élnének a lehetőséggel, keressék meg őt közösségi oldalán, és jelezzék pályázási szándékukat.

A munkahelyekre való jelentkezés esetében korábban kizáró ok volt a kettős állampolgárság megléte, most azonban bárki pályázhat attól függetlenül, hogy van-e más állampolgársága is a szerb mellett. A jelentkezéssel kapcsolatban bővebb információt a copo.edu.rs honlapon olvashatnak az érdeklődők, itt a munkavállalás feltételeiről is részletes tájékoztatás található.

Dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség alelnöke: „Tegnap jelent meg a rendőrök felvételére vonatkozó pályázat, ami június ötödikéig van nyitva gyakorlatilag az ország teljes területére vonatkozóan, tehát a magyarok lakta részekre is, például a szabadkai vagy a nagykikindai rendőrállomásokra, amelyhez Ada, Zenta és Magyarkanizsa községek területe tartozik, de vonatkozik ez a közép-bánáti térségre is, Nyugat-Bácskára is. Időről időre szoktak pályázatok megjelenni a belügyminisztérium részéről, amelyek rendőrök és tűzoltók alkalmazására irányulnak, a Vajdasági Magyar Szövetségben mi igyekszünk segíteni a jelentkezőknek, hiszen az elmúlt időszakban csökkent a magyar nemzetiségű rendőrök és tűzoltók aránya. Ezért fontos célkitűzésnek tartjuk, hogy a részarányos foglalkoztatás elvével összhangban magyar rendőrök is legyenek.”

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Izborne liste 2020

SVM Republicka lista 2020

SVM Pokrajinska lista 2020

Ostale vesti
2020.06.05 - 13:39
Za četiri godine u subotičke projekte iz pokrajinskog i republičkog budžeta uloženo preko 11 milijardi dinara.
Predsednik Saveza Vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor o predstojećim izborima

SVM Izbori 2020