Skip to main content

„A legjobb emberek kerüljenek az önkormányzatokba”

„A legjobb emberek kerüljenek az önkormányzatokba”

„A legjobb emberek kerüljenek az önkormányzatokba”

Lokálpatrióta, ambiciózus programmal indul a VMSZ a választásokon

 

Köztársasági és tartományi szinten is négyes számmal indul a Vajdasági Magyar Szövetség a június 21-ére kiírt parlamenti választásokon. A tervek szerint az önkormányzati szinteken is ezt a sorszámot célozzák meg – mondta Pásztor István pártelnök azt követően, hogy a szabadkai városi választási bizottság is kihirdette a VMSZ helyi listáját. Az észak-bácskai városban is sikerült a 4-es helyre kerülnie a pártnak az egy hónap múlva sorra kerülő többszintű választásokon.

Pásztor István kiemelte, hogy a helyi listák összeállításánál az elsődleges cél az, hogy a párt legjobb emberei kerüljenek be az önkormányzati vezetőségekbe.

– Eltekintettünk attól az eddig alkalmazott szabálytól, hogy egy ember csak egy listán szerepelhet. Főként az önkormányzati listák esetében tettünk ez alól kivételt. Ezért van az, hogy azok, akik az eddigiekben más szinteken politizáltak, azokon a listákon túlmenően az önkormányzatiakon is rajta vannak. Az a szándék, hogy a legjobb emberek intézhessék az önkormányzati ügyeket, és a listák is ezt a célt szolgálják – hangsúlyozta a pártelnök.

A következő időszakban a VMSZ az elmúlt négy év munkáját tervezi bemutatni. A kampány a járványügyi helyzet miatt egy kicsit más lesz, mint az eddigiek. Május végéig ugyanis még szigorú szabályok határozzák meg a gyülekezéseket, amelyeket a VMSZ tiszteletben fog tartani. A visszafogottabb időszak után, június elejétől már tervezik a hagyományos kampányrendezvények megtartását is – mondta Pásztor István.

– Megtaláljuk a módját annak, hogy az üzeneteinket eljuttassuk a polgárokhoz, mozgósítva őket. Meggyőzve őket arról, hogy fontos, hogy részt vegyenek a választásokon, és fontos, hogy a Vajdasági Magyar Szövetségre adják le a szavazataikat. Beszámolunk az elmúlt négy év tevékenységéről is, de nyíltan beszélünk az előttünk álló feladatokról és kihívásokról is. Azt a programot szeretnénk továbbvinni, amit az elmúlt négy évben képviseltünk, érintve mindazokat a fontos kérdéseket, amelyek meghatározták és meghatározzák a jövőnket. Ambiciózus, de nem a valóságtól elrugaszkodott program az, amit fölkínálunk választásra – vélekedett Pásztor István.

A szerb–magyar viszonyokat elemezve kiemelte, hogy összehasonlítva a nem egész tíz évvel ezelőtti időszakhoz képest jelentős pozitív változás állt be. A kisebbségben élő magyarokat Vajdaságban közösségileg és egyénileg is megbecsülik, és a más országokban mai napig jelen levő megkülönböztetések sem tapasztalhatóak már környezetünkben.

– Nekünk elemi érdekünk, hogy ez így legyen. Csak ilyen állapotban tudunk a feladatok leküzdésére összpontosítani, illetve hozzáférni azokhoz a lehetőségekhez, amelyek a különböző felgyülemlett problémák megoldását szolgálják. Tervezni is csak ilyen állapotban tudunk. Ez többek között bebizonyosodott most is, amikor a választási programunkat fogalmaztuk meg. Mi továbbra is azt tartjuk fontosnak, hogy éljünk azokkal a lehetőségekkel, amelyeket itt, adófizető polgárként élvezünk, ugyanakkor éljünk azokkal a nemzetpolitikai lehetőségekkel is, amelyeket az anyaország biztosít számunkra – hangsúlyozta a pártelnök.

A parlamenti választásokra való felkészülést már megkezdték a párt aktivistái. A múlt hét végén Csókán és Topolyán szerveztek találkozókat, tegnap pedig Zentán is megvitatták az előttük álló feladatokat.

 

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, TDL
Ostale vesti