Skip to main content

Pastor: Mi smo pouzdan partner SNS-u

Pastor: Mi smo pouzdan partner SNS-u

– Savez vojvođanskih Mađara će uložiti maksimalan napor da bude pouzdan partner

na svim nivoima – rekao je  u Subotici predsednik te stranke Ištvan Pastor.

Nakon prek potpisanog koalicionog sporazuma između te dve partije, Pastor je ocenio da između SNS-a i SVM-a nema otvorenih pitanja niti SVM ima dodatne zahteve. 

Prek potpisani koalicioni sporazum dveju stranaka lider Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor vidi kao pošten dogovor, na bazi partnerstva, zajedničkih interesa, međusobnog uvažavanja i poštovanja.

– Želim da kažem da je Savez vojvođanskih Mađara sačuvao ugled, sačuvao je svoj rejting i sačuvao je svoju političku snagu na političkoj sceni Republike Srbije. I to ne samo u redovima mađarskog biračkog tela nego i na političkoj mapi Srbije – kazao je Pastor.

Deo koalicionog sporazuma jesu i programski prioriteti SVM-a u 11 tačaka a koji se tiču, između ostalog, evropskih integracija, položaja Vojvodine, regionalnog razvoja, infrastru-

kture i kapitalnih investicija.

– Mi ćemo sa svoje strane učiniti maksimalan napor da i na državnom i na pokrajinskom i na lokalnim nivoima budemo konstruktivni, efikasni, pouzdani partneri u rešavanju svega onoga sa čime se danas susrećemo zbog toga što je to naš interes i mislim da je to nepobitni interes građana – dodao je Pastor.

SVM će u izvršnoj vlasti na republičkom nivou imati četiri državna sekretara, u oblastima infrastrukture, zdravstva, poljoprivrede i obrazovanja. O kadrovskim rešenjima odlučiće organi stranke.

 Ko drugome jamu kopa...

Pastor je rekao da je SVM, uprkos pokušajima slabljenja i razbijanja, sačuvao svoj ugled i rejting, i ocenio da su takvi pokušaji u potpunosti propali. On je one koji su, kako je rekao, pokušali da razbiju SVM, podsetio na poslovicu „Ko drugome jamu kopa, sam u nju upadne”.

– SVM je deo većine na republičkom i pokrajinskom nivou i u više od 20 lokalnih samouprava, a kopači jama ne postoje nigde, zbog toga što su pali u onu jamu koju su sami kopali – kazao je Pastor, i poručio „kopačima” da izvuku pouku iz toga.

 

 

Szerző (Forrás)
S. Iršević, Dnevnik
Ostale vesti