Skip to main content

Szabadka polgármestere is fogadta a baden-württembergi küldöttséget

Szabadka polgármestere is fogadta a baden-württembergi küldöttséget

Szabadkai látogatását a Városházán folytatta a baden-württembergi küldöttség. A német tartományból érkező vendégek Maglai Jenővel találkoztak. A polgármester kiemelte, Szabadkának van perspektívája, ezért érdemes többféle téren is együttműködni az ittenie

Építeni és ápolni kell a kapcsolatokat – ezt tartja fontosnak Szabadka polgármestere. Maglai Jenő azt mondta, a város mindenkinek, a külföldieknek is tud valamit nyújtani.

Maglai Jenő, polgármester, Szabadka: „Azoknak az embereknek, vállalkozóknak, akik ide jöttek Németországból és beruháztak, jó tapasztalatuk van Szabadkával. Úgy gondolom, hogy minden feltétellel rendelkezünk ahhoz, hogy a kapcsolatoknak jövőjük legyen, és azok fejlődhessenek.”

Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke azért hívta meg Szabadkára is a német vendégeket, hogy azok tájékozódjanak az itteni lehetőségekről, megismerjék, hogyan zajlik itt az élet és jó hírét vigyék a térségnek és a városnak.

Wilfried Klenk, elnök, Képviselőház, Baden-Württemberg: „A város fejlődéséről beszélgettünk. Azt mondhatom, mint aki külső szemlélőként látja a helyzetet, hogy valóban le vagyok nyűgözve azzal, ahogyan Szabadka polgármestere szembenéz a nyitott kérdésekkel és a problémákkal.”

A legfontosabb mégis a gazdasági együttműködés. Szabadkán vonzók a beruházási lehetőségek, a cégek termelése pedig megfelel a német követelményeknek is.

Pásztor István, elnök, Tartományi Képviselőház: „Bizonyos termékek vonatkozásában mondták azt, hogy egymillió legyártott példányra lehet ötven skart. Ezt tudják itt, Szabadkán csinálni. Azt gondolom, hogy ez az egyik legjobb, amivel ajánlhatjuk magunkat a baden-württembergi parlament elnökének a figyelmébe.”

A német politikus elégedetten nyilatkozott a Szabadkán látottakról. Azt mondta, látja, hogy a polgármesternek van víziója, ez pedig a város fejlődésének záloga.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV, Foto: Subotica.com
Ostale vesti