Skip to main content

Bővíti szabadkai üzemét a Continental

Bővíti szabadkai üzemét a Continental

Kibővíti szabadkai gyárát a gépjármű-alkatrészeket gyártó Continental német vállalat. Erről írt alá szándéknyilatkozatot Željko Sertić szerb gazdasági miniszter, Živko Topalović, a német cég szerbiai vezérigazgatója és Maglai Jenő, Szabadka polgármestere, szerdán Belgrádban.   

17 millió eurós beruházással bővíti szabadkai üzemét a német Continental vállalat. A jelenlegi 650 dolgozó mellett további több száz embert kívánnak foglalkoztatni az új vállalatrészben.

Željko Sertić, gazdasági miniszter, Szerbia: „A teljes munkaerő-kapacitás, az 500 dolgozó foglalkoztatásának határideje három év. Ezt követően öt éven keresztül a vállalatnak meg kell tartania a legalább 1150 dolgozót kitevő létszámot.”

 

A projektet a szerb kormány a következő három évben 3 millió eurós hozzájárulással támogatja, míg Szabadka önkormányzata biztosítja az építkezéshez szükséges 2,5 hektáros földterületet. Az építkezést szeptemberben kezdik meg, a jövő év második felében pedig már a gyártás is elkezdődhet.

Markus Murk, alelnök, Continental Kft.: „Reméljük, hogy a jövőben, az építkezés második fázisában is megkapjuk a szükséges támogatást.”

A bővítés elismerés Szerbia és a szabadkai önkormányzat számára is – hangsúlyozta Maglai Jenő, Szabadka polgármestere. „A német cég megtalálta a számítását, a német cég jól működik Szabadkán, eredményesen működik, és ennek függvényében döntötték el, hogy bővítik a termelést, és ennek függvényében fogják ezt a komoly beruházást megvalósítani Szabadkán. Amikor én arról beszéltem, hogy Szabadkán az elkövetkező egy-másfél évben több mint kétezer munkahely fog létesülni, többek között ezen információk tudatában nyilatkoztam ezeket az adatokat.”

A gépjármű-alkatrészeket gyártó cég 2012-ben nyitotta meg szabadkai vállalatát, a bővítés után pedig várhatóan bővítik a termékskálát. A bővítésről szóló szerződést egy hónapon belül írják alá, és ezt követően kezdődhetnek meg az építkezés előkészületei.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti