Skip to main content

Az ivóvízhálózat kiépítése a legfontosabb feladat Hajdújáráson

Az ivóvízhálózat kiépítése a legfontosabb feladat Hajdújáráson

A vezetékes ivóvíz- és a szennyvízelvezető hálózat hiánya keseríti meg a hajdújárásiak mindennapjait. Két éve újították fel a helyi közösségnek is otthont adó kultúrotthont, de a faluban még sok a megoldandó probléma, mivel kevés komoly befektetés történt a szabadkai önkormányzathoz tartozó, többségében magyar lakosú faluban.

2013-ban újították fel a hajdújárásiak büszkeségét, a helyi kultúrotthont. Haskó István szerint ez nemcsak az elmúlt évek, hanem az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb beruházása volt a faluban. A helyi közösség közgyűlésének elnöke, aki a Vajdasági Magyar Szövetség listavezetője is a július 19-én esedékes helyi közösségi választásokon elmondta, a közvilágításon kívül, szinte minden téren fejlesztésre szorul Hajdújárás. „Mindenképp a legfontosabb az ivóvízhálózat kiépítése, tudniillik Hajdújáráson még 2015-ben sincs ivóvízhálózat. Ez lenne legfontosabb számunkra. Ez mellet az aszfaltozások folytatása, az utak javítása. Ha lenne rá mód, meg kellene oldani a szennyvíz elvezetését, ugyanis tavaszonként problémát jelent a magas talajvízszint” – mondta Haskó István VMSZ-es listavezető.

Maglai Jenő elmondta, a Palicsi-tó állapotának rendezésére irányuló terv pénzeszközöket lát elő Hajdújárás szennyvízelvezetésére is. A közelben épülő királyhalmi vízgyár után az önkormányzat prioritásként kezelné Hajdújárás ivóvízkérdését – fejtette ki Szabadka polgármestere. „Hajdújárás mindenképp kiemelten kell, hogy szerepeljen az önkormányzati beruházások sorában addig, míg a VMSZ-es irányítás az önkormányzatban van, része az önkormányzati vezetésnek. Itt egy komoly, nagy magyar közösség él. Itt igazán szükség van az infrastrukturális beruházásokra, mivel nagyon kevés beruházás valósult meg az elmúlt két-három évtizedben” – hangsúlyozta Maglai Jenő polgármester.

Az idén kerül aszfaltburkolat a Kosztolányi Dezső utcára. A polgármester elmondása szerint, az eszközöket elkülönítették és már a közbeszerzést is kiírta az önkormányzat. Hozzátette, a Szabadkai Vízművek szakemberei már dolgoznak a vízgyár tervein, így jó esetben egy-két éven belül ez is megépülhet.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti