Skip to main content

Új aszfaltburkolat Hajdújáráson

Új aszfaltburkolat Hajdújáráson

Új aszfaltburkolatot kapott a hajdújárási Kosztolányi Dezső utca egyik fele. A munkálatok a közelmúltban fejeződtek be. Szabadkán az 51. hadosztály és a Majsai út kereszteződésénél készülő körforgalom munkálatai is a végéhez közelednek.

Régóta várták már a hajdújárási lakosok, hogy leaszfaltozták a Kosztolányi Dezső utca burkolat nélküli felét. A közelmúltban ez meg is történt. Az utca összesen 1500 méteres, ebből 800 méter kapott a közelmúltban új aszfaltburkolatot. A településen azonban még több beruházás is várat magára. Haskó István, közgyűlési elnök, Hajdújárás HK: „A legnagyobb gondot most az jelenti, hogy nincs vízvezeték-hálózata még mindig a falunak, ez lenne a következő nagyon komoly projektum.”

A leaszfaltozott utcát Maglai Jenő, Szabadka polgármestere, Juhász Bálint tartományi gazdasági titkárhelyettes és Bunford Tivadar, a Vajdasági Magyar Szövetség szabadkai szervezetének elnöke is megtekintette.

Szabadkán az 51. hadosztály és a Majsai út kereszteződésénél készülő körforgalomnál is zajlik a munka. A csaknem 16 millió dinár értékű beruházás az elvárásoknak megfelelően alakul. Bunford Tivadar, szabadkai elnök, VMSZ: „Ez most egy ilyen beruházás, amellyel itt a makkhetes helyi közösségben, jobbá, szebbé, élhetőbbé tesszük a lakosságnak a mindennapjait.”

A körforgalom megépítését a Tartományi Gazdasági Titkárság 7,5 millió dinárral támogatta. Juhász Bálint, tartományi gazdasági titkárhelyettes: „Az idei évben a közlekedésbiztonság fejlesztésére kiírt pályázatokon összesen 65 millió dinárral támogattuk a vajdasági önkormányzatok hasonló jellegű projektjeit. A körforgalom kiépítésére és tervezésére az idén először láttunk elő pénzt. Ez volt idén az új pályázati célunk.”

Az újonnan kiépült körforgalom nagyban megkönnyíti majd a forgalom haladását ezen az útvonalon. Korszerűbb és biztonságosabb lesz a közlekedés. Maglai Jenő, polgármester, Szabadka: „Ez egy olyan beruházás, amelyet a városvezetők már régóta ígértek az itt lakó embereknek.”

Az 51. hadosztály és a Majsai út kereszteződésénél épülő körforgalom munkálatai a végéhez értek. A körforgalom átadását jövő hétre tervezik.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti