Skip to main content

Átadták az oromhegyesi iskola felújított épületét

Átadták az oromhegyesi iskola felújított épületét

Tanévzáró ünnepséget tartottak Oromhegyesen. Az esemény keretében átadták az Arany János Általános Iskola felújított épületét. Egy tavalyi csőtörés következtében használhatatlanná vált az intézmény.

A diákok eddig a szomszédos oromi iskolába jártak, szeptember elsejétől viszont ismét várja őket az oromhegyesi, immár felújított épület.

Az iskolában tavaly június 6-án, néhány nappal a tanév vége előtt történt a csőtörés, amelynek következtében a támfalak egy része megrepedt, majd megsüllyedt, az épület pedig életveszélyessé vált. Az oromhegyesi diákok a most befejeződött tanévben iskolájuk oromi kihelyezett tagozatára jártak autóbuszokkal.

Bálint Anna: „Rossz volt, mivel korábban kellett kelni, és volt, hogy majdnem lekéstem a buszt, de egyszer sem sikerült lekésni szerencsére.” A csőtörés okozta helyzet nem csak a diákokat, de a szülőket és a tanárokat is számos kihívás elé állította. Szeptember elsejétől megoldódik a problémájuk.

Vajda Attila, igazgató, Arany János Á.I., Oromhegyes: „Az épület már egy pár napja vagy egy-két hete kész, de azért a papírmunka nálunk még hosszadalmas munkát igényel, ezen volt egy kis idegeskedés, de sikerrel befejeztünk minden ilyen munkálatot, megvannak a papírok az iskola megnyitásához.”

A felújításhoz a tartományi kormány 24,5 millió, a magyarkanizsai önkormányzat pedig 7 millió dinárt biztosított.

Nyilas Mihály, tartományi oktatási titkár: „Bármilyen jól érezték ott a diákok magukat, a tanárok, pedagógusok, és egy kohézió is létrejött az intézményben, ám mindenhol jó, de legjobb otthon, tehát visszakerülnek a diákok, a pedagógusok ide, az oromhegyesi épületbe.” A felújított iskola átadásán a szalagot Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke és Miloš Kravić, a magyarkanizsai Községi Képviselő-testület elnöke vágta át. Minden rosszban van valami jó, mondta köszöntőjében a Tartományi Képviselőház elnöke.

Pásztor István, elnök, Tartományi Képviselőház: „Ezt a felújítást egy csőtörés váltotta ki, ami mindenki számára rossz szokott lenni, ha bekövetkezik, de hát a károknak a helyrehozása az az épület teljes körű felújítását jelentette, több mint 30 millió dinár értékben.”

Az iskola diákjai műsorral köszönték meg az iskolájuknak nyújtott támogatást.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti