Skip to main content

A botránypolitizálás újabb fejezete

A botránypolitizálás újabb fejezete

A botránypolitizálás újabb fejezete zajlott ma Belgrádban. Boško Obradović, a Dveri mozgalom vezetője és követői Belgrád város képviselő testületébe akartak betörni.

Obradović és követői durva lökdösődébe kerültek a közigazgatásban dolgozó hölgyekkel, akik megakadályozták, hogy a Dveri mozgalom illetve a Szövetség Szerbiáért nevet viselő csoportosulás önkényesen sajtótájékoztatót tartson az épületben.

Az incidens miatt megszakadt a nemek közti egyenjogúság tanácsának ülése, a közigazgatásban dolgozó hölgyek közül kettőt a mentők vittek el a helyszínről rosszullét miatt.

Az ilyen és ehhez hasonló provokációk nem a tiltakozásról, nem a sajtótájékoztatóról és nem arról szólnak, hogy az ellenzék miben képzeli másként Szerbia, a mai eseményen pedig Belgrád fejlődését. Nem a tervezett projektekkel kapcsolatban kívánták megosztani gondolataikat a közvéleménnyel, mert azt megtehették volna akár a képviselő testület épülete előtt, pártházaikban vagy más helyen – a sajtó képviselői nyilván megjelentek volna és tudósítottak volna az eseményről.

Céljuk a rendbontás, rendzavarás volt, a botránypolitizálás forgatókönyve szerint.

Az ilyen provokációk ellehetetlenítik a politikai párbeszédet, kizárják a civilizált hangnemet, eldurvítják a szerbiai politikai- és közéletet, amit a Vajdasági Magyar Szövetég a leghatározottabban elítél és megengedhetetlennek tart.

 

                                                                a VMSZ sajtószolgálata

 

Ostale vesti