Skip to main content

Számos kísérőprogram tette változatossá a Vajdasági Vágtát

Számos kísérőprogram tette változatossá a Vajdasági Vágtát

Zobnaticán tartják a VII. Vajdasági Vágtát. A futamok mellett főzőverseny, lovasbemutatók, régi mesterségek vására és számos kísérőprogram várja az érdeklődőket a budapesti Nemzeti Vágta előfutamán.
Idén is több ezren látogattak ki Zobnaticára a VII. Vajdasági Vágtára. Pataki Orsolya, Óbecse: „Gyerekekkel érkeztünk és egy kis baráti társasággal, nagyon jól érezzük magunkat.”

Második alkalommal főzőversenyt is szerveztek a Vajdasági Vágtán. Mintegy hatvan csapat méri össze főzőtudományát. Bakonyi betyárlevest főznek ropogós cipóban.

A csapatok nagy izgalommal készültek, darabolták a húst, a szalonnát és a zöldségeket. Tilinger Csaba, szakács, Zentai Csata csapata, Zenta: „Jól érezzük magunkat, receptúra szerint fogjuk csinálni, az előírt receptúra, amit kaptunk, az alapján fogjuk elkészíteni.”

Az ünnepélyes megnyitó után elkezdődtek az előfutamok.

Szőke Tamás, Adorján képviselője London nevű lován ért elsőként célba az első előfutamban.

A második előfutam győztese Gulyás Szabolcs Kopra nevű lován, Szabadka képviseletében.

A harmadik előfutam legjobbja Cékus Noémi és Fickó nevű lova, Bácsfeketehegy színeiben.

A negyedik előfutamot Magyarkanizsa lovasa, Bajúsz Gábor nyerte Titán V. nevű lován.

Gulyás Szabolcs, Szabadka lovasa: „Nagyon jó képességű ló, sikerült élre törnünk, utána már diktáltam a tempót kedvére, hadd szaladjon, ha szeretne, de azért spóroltunk is a döntőre.

Tavaly megtörtént a csoda, amikor Nagy Arnold Temerin lovasaként nyerte meg a Nemzeti Vágtát Budapesten - emlékeztetett Bunford Tivadar, a szervező Háló Vajdasági Fejlesztési Alapítvány elnöke: „Alább nem adhatjuk, természetesen hogy az a négy felnőtt és az egy kishuszár, aki Vajdaságot fogja képviselni a Nemzeti Vágtán, sőt el kell, hogy mondjam, hogy Nagy Arnold alanyi jogon az idén jelen fog lenni a versenyen, hiszen a Vágta szabályai szerint a következő évben selejtező nélkül bekerül, ő is képviseli majd Vajdaságot és természetesen rá szeretnénk duplázni.”

Díjlovagló bemutató, csacsiverseny és számos kísérőprogram tette változatossá az egész napos programot.

Pásztor István, a VMSZ elnöke, a Vajdasági Vágta fővédnöke a rendezvény közösségteremtő szerepét emelte ki: „Ez a mai nap első pillantásra a lovasokról, a hajtókról, a lovakról és a zsokékról szól, de igazából számomra a közösség erejéről szól, de igazából az én számomra a közösség erejéről szól, a felhőtlen örömről, hogy összejövünk, hogy együtt töltjük a délutánt és hogy ilyen gyönyörű tartalmat sikerült megszerveznünk és megvalósítanunk. Külön szeretnék köszönetet mondani a vágta általános szervezőinek, mert megtiszteltek bennünket azzal, hogy az előselejtező sorozat, amelyből 16 fog lenni a döntő résztvevőinek a kiválasztása érdekében, tehát az első előfutam itt nálunk van a Vajdaságban.”

A kishuszár vágtát Hoffmann Evelin nyerte Manó nevű lován Temerin lovasaként, ő már biztosan képviselheti Vajdaságot a Nemzeti Vágtán Budapesten.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti