Skip to main content

Hosszabb nyitvatartás a kishatárforgalmi átkelőkön

Hosszabb nyitvatartás a kishatárforgalmi átkelőkön

Az egyes határátkelőkön a próbaüzemmód egy-egy hétig tart.

Kern Imre, a szerb kormány közműfejlesztési államtitkára megerősítette a hírt, miszerint kísérleti jelleggel egy hetes időtartammal meghosszabbítják három Szabadka környéki kishatárforgalmi átkelő nyitvatartását.

A Királyhalom-Ásotthalom és a Horgos 2-Röszke 2 átkelők a jövő hét folyamán 22 óráig fogadják az átutazókat, míg egy héttel később a Bajmok-Bácsalmás határátkelőhely ugyancsak egy hetes próbaüzemmódban 7-24 óráig tart majd nyitva. 

Minél többen veszik majd igénybe ebben az időszakban az említett átkelők hosszabbított nyitvatartását, annál nagyobb lehet az esélye annak, hogy a későbbiekben bevezethetik a 24 órás nyitvatartást - tette hozzá Kern Imre: „Ennek a próbaidőnek az a lényege, hogy felmérjük, mekkora érdeklődése van az utazóközönségnek a hosszabbított munkaidő iránt, és ha ez megfelelő szinten lesz, abban az esetben reményeink szerint rövidesen arról is tudunk majd beszámolni, hogy állandó jelleggel hosszabbított munkaidővel dolgoznak majd ezek a határátjárók.”

A Horgos-röszkei autópálya-határátkelőhely 24 órában, míg a gyálai-tiszaszigeti közúti határátkelőhely 7 és 19 óra között fogadja az utasokat.

A hétvégén a Csongrád megyei autópálya-határátkelőket használók a nyári csúcsidőszaknak megfelelően hosszabb-rövidebb várakozási időre számíthatnak. A megnövekedett forgalom oka, hogy a Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások szabadságra, a turisták pedig nyaralni indulnak.

A határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről a www.police.hu oldal határinfó rovatában, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti