Skip to main content

Nyáron is zajlanak a beruházások Törökkanizsa községben

Nyáron is zajlanak a beruházások Törökkanizsa községben

Befejezték a helyi Branislav Nušić Könyvtár épületének felújítási munkálatait, de emellett jelenleg végzik a gyálai határt és Törökkanizsát összekötő nemzetközi kerékpárút kiépítését is.
 

A műemlékvédelem alatt álló Branislav Nušić Könyvtáron az eső okozta károk miatt kellett javítási munkálatokat végezni. Romhányi Gabriella, a könyvtár igazgatója elmondta, felújításra szorult egyebek között a homlokzat, a csatorna-rendszer és a díszterem is: „A falak száradása miatt egy kicsit húzódott a munkálat, a mesterek kibontották a falat, hagyták száradni. Maguk a munkálatok egy hétig tartottak, és az előzetes felmérések alapján kapott ajánlat szerint 400 ezer dinárba fog kerülni ez a munkálat.”

A nemzetközi kerékpárút kiépítésének negyedik szakasza is javában zajlik a községben. Jelenleg Törökkanizsa és Szerbkeresztúr között 10 kilométeren építik a bicikliutat, valamint Szerbkeresztúr belterületén összesen 2 kilométer hosszan.

Orosz Urbán Csilla, alpolgármester, Törökkanizsa: „Az építési munkálatok értéke 600 ezer euró, amely a törökkanizsai részt érinti. A beruházást március végén kezdtük meg és az év végéig be kell fejezni. A munkálatok olyan 30 százalékos megvalósulással vannak most, és úgy gondolom, hogy nagyon, nagyon jól haladnak a munkálatokkal, és biztosan az év végéig kiépítésre kerül ez a szakasz. ”

Az alpolgármester hozzátette, a törökkanizsai önkormányzat ebben az évben tervezi még Oroszlámos területén a vízvezetékek teljes cseréjét is, amely a tervek szerint szeptemberben veszi kezdetét.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti