Skip to main content

Adomány a nagyradanováci óvodának

Adomány a nagyradanováci óvodának

A Talentum Egyesület szüreti sokadalom rendezvényén összegyűlt bevételt a legkisebbekre fordították

Ajándékcsomagot adott át csütörtökön a nagyradanováci helyi közösség elnöksége, a Vajdasági Magyar Szövetség helyi szervezete és a Talentum Egyesület a nagyradanováci óvoda magyar csoportjának. A Talentum Egyesület október elején szüreti sokadalmat szervezett a helyi kultúrotthonban, ahol nagy számban voltak jelen a helyi közösség lakosai, így a rendezvényen 24 200 dináros bevétel gyűlt össze, amit a helyi óvodának ajánlottak fel. Az óvónőkkel történt egyeztetés után a szervezetek ajándékokat vettek a gyerekeknek.

Az ünnepélyes átadón Horvát Tímea, Szabadka alpolgármestere is jelen volt.

– Nagyaradanovácon a VMSZ helyi szervezete részéről első alkalommal született meg a szüreti sokadalom ötlete, amelyet a Talentum Egyesület rendezett, melynek keretében egy jótékonysági bált is tartottak. Köszönöm a bálon résztvevő polgároknak, hogy adományaikkal támogatták az óvodás gyerekeket, akik ennek köszönhetően játékokkal és kellékekkel gyarapodtak. Fontosak az ilyen események, mert a közösség építését és összetartását tűzik ki célul. Sajnálatos módon nehéz volt ezt eddig megvalósítani a helyi közösségben, viszont amióta új tanács alakult, minden rendelkezésünkre álló teret és időt arra fogunk fordítani, hogy a jó szórakozás mellett jótékonykodva örömet szerezzünk az óvodának, az iskolának, a környék rászoruló gyermekeinek – nyilatkozta Horvát Tímea.

A nagyradanováci sokadalom egy csapatmunka eredménye volt, tudtuk meg Brezovszki Rolandtól, a VMSZ radanováci helyi szervezetének elnökétől és a Talentum Egyesület vezetőjétől.

– Egy rendhagyó bált szerettünk volna létrehozni a kultúrotthonban, a nap folyamán gyerekfoglalkozásokkal és kézműves foglalkozásokkal indult a műsor, este pedig bállal zárult, amire nagy számban jelent meg a nagyradonáci polgárság. Egy hagyományos, gyümölcsökkel gazdagon feldíszített teremben fogadtuk a vendégeket. A dekorálásban a VMSZ és az egyesület tagjai segédkeztek, és rengeteg adomány érkezett. Úgy döntöttünk, hogy a bevételt az óvodának ajándékozzuk. Nem titok, hogy a mi gyermekünk is ebbe az intézménybe járt, és nagyon tetszik az a foglalkozás, amit ebben az óvodában folytatnak. Úgy gondolom, megérdemli ez a kis közösség az adományt, természetesen mindenkire gondolni kell, de elsősorban a gyerekekre. Igyekszünk a jövőben is ilyesmit szervezni – mondta Brezovszki Roland.

A szervezetek az adományból játékokat és egy íróasztalt vásároltak az iskoláskor előtti intézménynek.

– Az óvodába két csoport van, egy szerb és egy magyar, az utóbbi 23 kisgyermeket számlál. Az utóbbi évekre visszamenően is ennyien iratkoztak be. Minden adománynak és segítségnek nagyon örülünk. A gyerekek számára a játékok a legfontosabbak, és szerettük volna, hogy az ajándék az ő örömüket szolgálja. A továbbiakban meszelésre lenne még szükségünk, mert a falak már igen rossz állapotban vannak, és az ágyakat is le kellene cserélni, mivel hosszú évek óta állnak használatban. Nincsenek fűtési, illetve hűtési problémáink. Nyáron a szerb ajkú csoport termét használjuk, mert akkor összevont csoportban dolgozunk, az a szoba jól hűtött a meleg időszakban. Bármilyen eszköz jól jönne, amivel a gyermekek kényelmét tudnánk szolgálni – nyilatkozta Márkus Noémi óvónő.

Az átadón jelen volt még Pozsár Dániel, a helyi közösség tanácsának elnöke, Nagy Kiserős Melinda, a VMSZ nagyradanováci helyi szervezetének alelnöke is. A szervezetek képviselőinek ajándékát egy rövid műsorral köszönték meg az óvodások.

 

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, vas (Fotó: Lackó Varjú Sára)
Ostale vesti