Skip to main content

Épül a szennyvízrendszer Topolyán

Épül a szennyvízrendszer Topolyán

Jövőre elkészülhet a topolyai szennyvíztisztító. A szennyvízcsatorna-hálózat kiépítése már folyamatban van, eddig 1350 méter hosszan fektették le a csöveket.

Most egy 1100 méteres szakaszon folynak a munkálatok. Ma a helyszínen járt Kislinder Gábor. Topolya polgármestere kifejezte reményét, hogy jövőre a kisváros háztartásainak 35-40 százaléka már rá is lesz kapcsolva a szennyvízcsatornára.

Jelenleg Topolyán a szennyvízcsatorna-hálózat kiépítése második fázisának első része van folyamatban, összesen 1100 méter hosszúságban. A munkálatok összértéke mintegy 21 millió dinár, ebből 10 millió dinárt a tartományi mezőgazdasági titkárság biztosított. A munkálatok január 13-án kezdődtek és a tervezett ütemben folynak, a legmagasabb szabványok és a vonatkozó előírások szigorú betartása mellett - emelte ki Slaviša Paravinja, építésvezető. „A határidő 50 nap, és jelenleg nagyjából húsz munkás dolgozik itt.”

A most építendő szakasz a teljes szennyvízcsatorna-hálózat hosszának egynegyede, és a topolyai kórháztól a város központjánál lévő villanyrendőrig húzódik majd. Ezután építik majd meg a főkollektort és a hiányzó 2300 méteres csatornaszakaszt - mondta Kislinder Gábor. Topolya polgármestere hozzátette: erre már megvan a pénz. Utána az egész hálózatot összekötik a leendő szennyvíztisztítóval.

„A szennyvíztisztító el kell, hogy készüljön valahol 2021-ben, év elején. Akkorra a főkollektor is ezek szerint elkészül. Ugyanakkor utána maradnak a rácsatlakozások. Lehet mondani, hogy már a város területén 30 százaléka a szennyvíztisztítónak, a mellékágaknak kész, ami rá lesz kötve, és én azt gondolom, hogy a 2021-es évben még egy 20 százalék kanalizációt, esetleg a helyi közösség fog az idén valamennyit befektetni a mellékág-vezetékekre, és én azt gondolom, hogy akkor el tudjuk érni azt, amit ígértünk, hogy a 35-40 százaléka a szennyvíztisztító átadásakor meg lesz építve” - mondta Kislinder.

Jelenleg Topolya szennyvize egy nádas vízgyűjtőbe folyik, a nagy szennyezők pedig már készítik az előtisztítókat - tette hozzá Kislinder Gábor.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti