Skip to main content

„A fiataloknak segítenie kell az időseket”

„A fiataloknak segítenie kell az időseket”

Bácskossuthfalván is önkéntesek segítenek a rendkívüli állapot miatt otthonaikba kényszerült időseknek.

A Vajdasági Magyar Szövetség folyamatosan toborozza a fiatalokat, hogy segítséget tudjanak nyújtani a 65 év felettieknek. Bácskossuthfalván közel hetvenen fogtak össze, de továbbra is várják a jelentkezőket.

A Takács házaspár már a kapuban várta, hogy megérkezzen a napi rendelés. Az önkéntesek kiemelt figyelmet szentelnek annak, nehogy megfertőzzék a szép korúakat, akikkel naponta találkoznak. A kézfogás még a kesztyű védelme mellett sem engedélyezett, kizárólag a bevált könyöküdvözléssel köszöntik az aktivisták az időseket. Takács Lajos elmondása szerint nem unatkozik. Elég teendője akad a ház körül: „Van két gyerekünk, de külföldön vannak zárlat alatt. Nem bírnak hazajönni segíteni. Segít a helyi közösség, és ez nagyon szép dolog. Csak köszönettel tartozunk nekik.”

Kucor Róbert az elsők között jelentkezett önkéntesnek. Jelenleg hat családnak segít a napi bevásárlásban. Főként élelmiszert, tisztálkodási szereket és gyógyszert visz az időseknek: „Az én szüleim is már idősebbek. Őket is el kell látni. Úgy gondoltam, hogy ez kötelességem, illetve kötelességünk. A fiataloknak segítenie kell az időseket. Bácskossuthfalva egy kis közösség. Mindenki ismeri a másikat. Úgy gondolom, hogy most rajtunk a sor, hogy segítsük illetve, hogy megőrizzük a szüleinket, nagyszüleinket és, hogy együtt vészeljük át ezt a nehéz időszakot.”

Bácskossuthfalván egyre több önkéntes jelentkezik a házi karanténba rekedt időseket megsegítésére.

Seffer Attila, tanácselnök, Bácskossuthfalva HK: „Egy olyan csapattal tudunk dolgozni, akik nagyon aktívak. Köszönjük is nekik ezt a munkát. Egyre nő az önkéntesek száma. Jelen pillanatban közel hetvennél tartunk, és 122 személyt látunk el. Ebből a hetven személyből jelen pillanatban nem mindenki aktív, mivel hosszú folyamatra várunk. Folyamatosan próbáljuk majd cserélgetni az embereket, hogy kit-kihez osszunk be. Mikor esetleg fáradni kezd, próbálunk frissíteni.”

A bácskossuthfalvi önkéntesek nem csak a terepen segítenek. 12 önkéntes varrónő 3500 darab védőmaszk elkészítésén dolgozik, amelyeket a település lakosai között osztanak szét folyamatosan, ahogy elkészülnek.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti