Ugrás a tartalomra

Szakállas Zsolt

1984-ben született Újvidéken. Szülővárosában magyar nyelven fejezte be a Svetozar Marković Gimnáziumot, majd az érettségi után, ugyancsak szülővárosában, az Újvidéki Egyetem Jogi Karán szerzett oklevelet.

Egyetemi tanulmányai alatt és annak befejezése után is Németországban (Campus Europae) és Magyarországon képezte tovább magát különböző egyetemeken. 2008-ban okleveles jogász szakképesítést szerzett, majd 2010-ben befejezte a mesterképzést, és az Újvidéki Egyetem Kiemelt díjban részesítette az egyetemi tanulmányai alatt elért kiváló eredményeiért.
2011-ben a Bundestag (IPS) ösztöndíjasává választották.

Volontőr-bírósági gyakornokként az újvidéki Községi Bíróságon szerzett munkatapasztalatot, majd 2009-től kezdve, kisebb szünetekkel, a tartományi közigazgatási adminisztrációban dolgozott.
2016-tól a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi-Nemzeti Közösségi Titkárság altitkára volt. Befejezte a Szerb Köztársaság Külügyminisztériuma által működtetett Diplomáciai Akadémiát, és letette az igazságügyi szakvizsgát.

A Vajdasági Magyar Szövetség tagja.

Anyanyelve magyar. A magyar és szerb nyelv mellett folyékonyan beszél angolul és németül, ezenkívül a francia nyelvet is használja.

Nős.