Ugrás a tartalomra

Pintér Anna-Mária

A VMSZ Intéző Bizottságának tagja

1982-ben született Belgrádban. Az általános iskolát Ürményházán, a középiskolát Szabadkán, a Bosa Milićević Közgazdasági Középiskolában végezte. Felsőfokú tanulmányait a szabadkai Közgazdasági Egyetemen kezdte, végül Belgrádban okleveles közgazdászként szerzett egyetemi diplomát.
2015-2020 között Zichyfalván, a Szociális Védelmi Központban dolgozott főkönyvelőként. Munkája mellett átvette a szüleitől örökölt vállalkozás irányítását (Móricz vágóhíd és húsfeldolgozó), amely mai napig sikeresen működik. 2018-ban részalapítója a Közművelődés – Ürményháza Egyesületnek, mely úgy infrastrukturális, mint kulturális és közösségi szinten igyekszik a települést előremozdítani, támogatni.
2008-tól tagja a Vajdasági Magyar Szövetségnek. Egy évre rá, a VMSZ Ifjúsági Fórum közgyűlésén ifjúsági alelnöknek választották, amelyet 2014-ig töltött be. 2014-től a VMSZ Versec, Zichyfalva, Torontálszécsány és Fehértemplom körzeti szervezet elnöke. 2014-2019 között a VMSZ ürményházi helyi szervezetének elnöke. 2017-2020 között a verseci Közkórház felügyelőbizottságának elnöke. A VMSZ Női Fórumának egyik alapító tagja. 2019-től VMSZ tanácstag, elnökségi tag, a belgrádi és dél-bánáti körzet intézőbizottsági tagja. 2012-től Zichyfalva Községi Képviselő – testületének tagja.
2020. augusztusától a Vajdasági Autonóm Tartomány Képviselőházában képviselő, a költségvetési és pénzügyi bizottság, a folyamodvány- és javaslatügyi bizottság, valamint a Vajdasági AT Képviselőházának Női Parlamenti Hálózatának tagja.
Gyermekkorától aktív Ürményháza közösségi életében, szülőfaluja megmaradását és a dél-bánáti magyarság összetartásának fontosságát ma is szívügyének tartja.
Férjezett, egy fiú- és egy lánygyermek édesanyja.

2008 óta tagja a Vajdasági Magyar Szövetségnek