Ugrás a tartalomra

Nyilas Mihály

  • mikor és hol született: 1962-ben született, Oromon
  • mi az iskolai végzettsége: okleveles jogász
  • mi a szakmája: jogász
  • milyen funkciót tölt be: a Vajdasági Magyar Szövetség Elnökségének tagja
  • hol dolgozik: Tartományi Kormány alelnöke és tartományi oktatási, jogalkotási, közigazgatási és nemzeti kisebbségi – nemzeti közösségi titkár.

 

1962. január 14-én született Oromon.  Általános iskolai tanulmányait szülőfalujában, középiskolai tanulmányait Szabadkán fejezi, majd az Újvidéki Egyetem, Jogi Karán okleveles jogászként szerez oklevelet

Okleveles jogászként 1985-ben a szabadkai Budućnost bútorgyárban helyezkedik el, ahol először jogtanácsos, majd pedig az általános és jogi osztály vezetője.

Az igazságügyi vizsga megszerzése után 1990-től a Magyarkanizsai Községi Bíróság bírójaként polgári peres ügyekben ítélkezik, majd 1993-ban ügyvédi irodát nyit Magyarkanizsán és 2008-ig gyakorló ügyvédként polgári és gazdasági ügyeken dolgozik.

2008-tól 2014-ig Magyarkanizsa község polgármestere.

2010-től 2012-ig Szerbia képviseletében a Strasbourgban székelő és az Európa Tanács tanácsadó szerveként működő Helyi és Regionális Önkormányzatok Kongresszusának tagja.

2014-től a Tartományi Kormány alelnöke és tartományi oktatási, jogalkotási, közigazgatási és nemzeti kisebbségi – nemzeti közösségi titkár.

A Vajdasági Magyar Szövetségnek 2008 óta tagja.