Ugrás a tartalomra

Deli: EP je formulisao neosnovane kritike na račun Srbije i Olivera Varheljija

Deli: EP je formulisao neosnovane kritike na račun Srbije i Olivera Varheljija

Deli: EP je formulisao neosnovane kritike na račun Srbije i Olivera Varheljija

 Evropski parlament usvojio je deklaraciju o sprovođenju zajedničke spoljne i bezbednosne politike EU. Izjavu za RTV Pannon, povodom usvajanja tog dokumenta, da je poslanik EP Andor Deli.

Beograd mora uskladiti svoju spoljnu politiku sa politikom Evropske unije - navodi se u deklaraciji o sprovođenju zajedničke spoljne i bezbednosne politike EU. Evropski parlament je dokument usvojio velikom većinom. U izveštaju EP traži od Evropske Unije da zaustavi napredak pregovora sa Srbijom, sve dok ona ne ispuni nekoliko ključnih zahteva, od kojih je najvažniji potpuna harmonizacija spoljne i bezbednosne politike Srbije sa politikom Evropske unije.

Andor Deli, poslanik u Evropskom parlamentu, rekao je za RTV Pannon da Evropski parlament nije formulisao neosnovane kritike i predloge samo prema Srbiji, već je kritikovao i komesara Olivera Varheljija, koji je u proteklom periodu veoma aktivno pomagao proces proširenja na Zapadnom Balkanu.

„Evropski parlament, nažalost, ponovo pravi staru grešku i ne uzima u obzir realnost i činjenicu da se Srbija trenutno nalazi u jednom izuzetno osetljivom periodu, kada se sa jedne strane suočava sa energetskom krizom, a sa druge strane pitanja vezana za Kosovo, kao što možemo videti u vestima, sve više dolaze u fokus zapadnih političara, a kao rezultat toga, Evropski parlament sa svojim stavovima dodatno opterećuje Srbiju, što ne pomaže u rešavanju postojećih ključnih pitanja, a ne služi ni tome da se građani Srbije osećaju bliže Evropskoj uniji.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír