Ugrás a tartalomra

Održana 19. sednica Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine

Održana 19. sednica Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine

Održana 19. sednica Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine

Skupština Autonomne pokrajine Vojvodine, na svojoj 19. sednici, dvotrećinskom većinom od ukupnog broja poslanika, donela je Odluku o izboru Pokrajinskog zaštitnika građana – ombudsmana. Za Pokrajinskog zaštitnika građana – ombudsmana, izabrana je doc. dr Dragana Đorić, doktor pravnih nauka iz Novog Sada. Nakon izbora, doc. dr Dragana Đorić položila je zakletvu u Skupštini AP Vojvodine.

Predsednik i potpredsednici Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine čestitali su novoizabranom Pokrajinskom zaštitniku građana – ombudsmanu doc. dr Dragani Đorić na izboru i poželeli joj uspešan rad.

Skupština je na današnjoj sednici usvojila Izveštaj o izvršenju Pokrajinske skupštinske odluke o budžetu Autonomne pokrajine Vojvodine za 2022. godinu u periodu januar – septembar 2022. godine.

Ukupno ostvareni prihodi, primanja i preneta neutrošena sredstva iz ranijih godina, u periodu januar-septembar 2022. godine, iznose 77.585.736.936,70 dinara, odnosno 81,51% od ukupno planiranih 95.182.183.017,59 dinara na godišnjem nivou. Rashodi i izdaci u periodu januar – septembar 2022. godine, izvršeni su u iznosu od 60.704.145.619,36 dinara, odnosno 63,78% u odnosu na plan.

U nastavku sednice donete su: Pokrajinska skupštinska odluka o donošenju Prostornog plana područja posebne namene za podsistem za navodnjavanje „Telečka“ sa elementima za direktno sprovođenje, Pokrajinska skupštinska odluka o zaštiti Parka prirode „Jegrička“ i Pokrajinska skupštinska odluka o izradi izmena i dopuna Prostornog plana područja posebne namene sistema za vodosnabdevanje „Istočni Srem“.

 

Na današnjoj sednici su razmotreni i usvojeni: Izveštaj o poslovanju Garancijskog fonda Autonomne pokrajine Vojvodine za period 01. januar - 31. decembar 2021. godine i Izveštaj o poslovanju Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta za 2021. godinu. Doneta je i Odluka o izmenama i dopunama Odluke o izboru predsednika i članova odbora Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine.

Szerző (Forrás)
skupstinavojvodine.gov.rs
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen