Ugrás a tartalomra

Svečana sednica Skupštine opštine Senta povodom Dana grada

Svečana sednica Skupštine opštine Senta povodom Dana grada

Dodeljena su priznanja opštine Senta.
Svečana sednica Skupštine opštine Senta povodom Dana grada

Zvonjavom zvona i polaganjem venaca je obeležena 325. godišnjica bitke kod Sente, a zatim je održana svečana sednica Skupštine opštine Senta na kojoj su dodeljena najprestižnija priznanja opštine Senta.

Predstavnici lokalne samouprave, političkih stranaka, bratskih naselja i udruženja takođe su odali počast u nedelju prepodne kod spomen obeležija ove bitke. Potom je tradicionalno u Gradskoj kući održana svečana sednica Skupštine opštine Senta. Pet javnih priznanja opštine Senta je uručeno onim građanima koji su svojim radom podizali ugled grada. Sportiskinja i svetska prvakinja u kik boksu Valentina Keri je dobila nagradu Juventus Pro Urbe. Njene sportske aktivnosti pravi su uzor početnicima i naprednim sportistima. "Verujem da se naporan rad uvek isplati, što pokazuje i sadašnja nagrada. Uskoro sledi Evropsko prvenstvo, za gotovo mesec dana. Trenutno se pripremamo za ono što nam je jako važno jer bi ovaj turnir mogao biti kvalifikacioni za Svetske borilačke igre sledeće godine."

Ištvan Vatai, arhitekta i projektant, je ove godine primio plaketu Pro Urbe za razvoj arhitektonske baštine Sente. „Jako sam srećan zbog ove nagrade i ponosan sam što sam dobio ovo društveno priznanje, jer sam ga dobio od sredine u kojoj živim, za koju je vezan najveći deo mog rada i stvaralaštva i iz tog razloga mi je važno ovo priznanje."

Na svečanoj sednici Rudolf Cegledi, predsednik opštine Senta, je svim prisutnima pojasnio sve investicije koje su u opštini već sprovedene, kao i one koje su još u toku za ovih godinu dana. „Za ovaj posao je potrebna podrška, poverenje i vera svih građana naše opštine. Zajedno i ujedinjeni možemo se nositi sa poteškoćama koje su pred nama. Takođe verujem i znam da će tako i biti, da će naša zajednička istorija, bitka kod Sente, zauzeti dostojno mesto u istorijskom sećanju naše zajednice."

Nagrada Pro Urbe je dodeljena i Opštinskoj organizaciji saveza potomaka Ratnika Srbije od 1912. do 1920. godine, kao i Atletskom klubu Senta. A nagradu Pro Urbe za životno delo je dobio Milorad Čurčić.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír