Ugrás a tartalomra

Održana 16. sednica Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine

2022.06.29 - 08:47

Održana 16. sednica Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine

Održana 16. sednica Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine

Skupština Autonomne pokrajine Vojvodine, na svojoj 16. sednici, donela je Pokrajinsku skupštinsku odluku o završnom računu budžeta Autonomne pokrajine Vojvodine za 2021. godinu sa Izveštajem o izvršenju Pokrajinske skupštinske odluke o budžetu Autonomne pokrajine Vojvodine za 2021. godinu.

Pokrajinskom skupštinskom odlukom, utvrđeni su ukupni prihodi i primanja sa prenetim neutrošenim sredstvima u iznosu od 84. 651.804.487,72 dinara. Ukupni rashodi i izdaci utvrđeni su u iznosu od 75.628.440.985,92 dinara. Razlika, odnosno neutrošena sredstva iznose 9.023.363.501,80 dinara. U svom izveštaju o izvršenoj reviziji, Državna revizorska institucija je četvrti put zaredom dala pozitivno mišljenje na konsolidovane finansijske izveštaje završnog računa pokrajinskog budžeta, rečeno je na sednici.

U nastavku sednice, Skupština je razmotrila i usvojila: Izveštaj o radu i finansijskom poslovanju Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu za 2021. godinu, Izveštaj o radu i poslovanju Pokrajinskog zavoda za ravnopravnost polova za 2021. godinu i Izveštaj o radu Pedagoškog zavoda Vojvodine za period od 01. januara do 31. decembra 2021. godine.

Sednica Skupštine APVNa današnjoj, 16. po redu sednici, Skupština je razrešila Milana Kovačevića, dužnosti zamenika pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine ‒ nacionalne zajednice i Armina Farkaša, dužnosti zamenika pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

Nakon toga, pokrajinska Skupština je izabrala Slađanu Bursać za zamenika pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine ‒ nacionalne zajednice i Đorđa Todorova za zamenika pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova. Nakon izbora, predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor čestitao je novoizabranim zamenicima pokrajinskih sekretara i poželeo im uspešan rad.

Sednica Skupštine APVDalje, doneta je Odluka o imenovanju člana Saveta Građevinskog fakulteta u Subotici. Za člana Saveta tog fakulteta iz reda osnivača, imenuje se Imre Kern iz Subotice. Takođe, doneta je i Odluka o izmeni i dopunama Odluke o izboru predsednika i članova odbora Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine.

Szerző (Forrás)
skupstinavojvodine.gov.rs
Többi hír
2023.09.25 - 08:09
Az emberi élet felbecsülhetetlen: ha egyet is megmentünk egy intézkedéssel vagy rendezvénnyel, már akkor is sokat tet
Színes programkínálattal várja a látogatókat Újvidéken a Közlekedési Kiállítás