Ugrás a tartalomra

Pastor: Omogućen nastavak izgradnje Akva parka na Paliću

2022.06.27 - 13:54

Pastor: Omogućen nastavak izgradnje Akva parka na Paliću

Pastor: Omogućen nastavak izgradnje Akva parka na Paliću

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor saopštio je danas na Paliću da su stvoreni svi preduslovi da se nastave radovi na izgradnji Akva parka na ovom lokalitetu, koji će doprineti proširenju turističkog potencijala i sadržaja za posetioce Palića.

Pastor, koji je i predsednik Skupštine preduzeća „Park Palić“, zajedno sa direktoricom ovog preduzeća Valerijom Denč, obišao je Akva park u izgradnji i tom prilikom se zahvalio predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću i njegovim saradnicima sa kojima se zajedno radilo kako bi se omogućio nastavak izgradnje ovog kompleksa.

„Zajednički smo na tome radili u proteklih godinu i po dana i svi nedostaci u vezi za finansiranjem i tehničkom dokumentacijom su otklonjeni. U četvrtak je Vlada Republike Srbije donela odluku o odobravanju prvih dva miliona evra sa kojima se nastavljaju radovi. Planira se da se u rebalansu budžeta Republike Srbije na jesen izdvoji još četiri miliona evra, Subotica je u gradskom budžetu predvidela oko milion evra i iz tih sredstava će biti moguće okončati sve započete radove“, rekao je predsednik Pastor.

On je dodao da se očekuje da se u roku od šest meseci okonča sve što je neophodno, kao i da će ova investicija stvoriti pretpostavke da Palić bude privlačna turistička destinacija tokom čitave godine.

Ovaj kompleks, koji se nalazi na Muškom štrandu, sastojaće se od zatvorenog objekta i partera. Zatvoreni objekat činiće spa  i velnes centar sa pomoćnim prostorijama, kao i administrativnim i tehničkim prostorijama, a imaće i četiri bazena. Spoljašnji deo kompleksa sadržaće dečiji bazen, bazen za relaksaciju, bazen sa toboganima, termalni bazen i spoljni masažni bazen. Kompleks će takođe posedovati i jedan zatvoreno-otvoreni bazen.

Ukupna površina parcele na kojoj se gradi Akva park iznosi 44.400 kvadratnih metara,  od čega će zatvoreni objekat biti površine 3401 metar kvadrtni. Ukupna površina pod bazenima biće veličine 2.250,49 kvadratnih metara od čega je 2.038,66 kvadratnih metara korisne površine.

Szerző (Forrás)
skupstinavojvodine.gov.rs
Többi hír
2022.09.28 - 08:41
Befejeződött egy újabb, Magyarország és Szerbia közötti, határon átnyúló együttműködési projektum az európai uniós tá
Kihívást jelentett, de sikerrel zárult az EXIT és az ópusztaszeri emlékpark közös IPA-projektuma