Ugrás a tartalomra

Podrška staraocima nad zaštićenim prirodnim dobrima u Vojvodini

Podrška staraocima nad zaštićenim prirodnim dobrima u Vojvodini

Podrška staraocima nad zaštićenim prirodnim dobrima u Vojvodini

 Pokrajinski sekretarijat za zaštitu životne sredine podržao je rad staratelja nad zaštićenim prirodnim dobrima u Vojvodini.

Zahvaljujući ovim subvencijama, moguće je ostvariti ulaganja koja su neophodna i značajna za očuvanje, održavanje, popularisanje i razvoj zaštićenih prirodnih dobara.

Park prirode Kamaraš, koji se nalazi u neposrednoj blizini Horgoša dobio je subvencije od 470 hiljada dinara za ulaganja.

„Pripremićemo planove za izgradnju jednog vidikovca i edukacionog centra, reč je o informativnoj tabli, i ovo možemo da raspodelimo za pripremu projekta i za pano" rekao je Ljubomir Knežević, direktor „Horgoš – konsalt" iz Horgoša.
 

Javno preduzeće „Palić – Ludaš" koje se stara o pet zaštićenih teritorija, za četiri je dobio ukupno 2,4 miliona dinara.

„Ovo je značajna materijalna pomoć, jer je na žalost u poslednje vreme sve manje radne snage, a sve je veća teritorija koja treba da se održava. Kroz ove konkurse uspećemo i druge da uključimo u posao" kaže Marta Dobo, direktorica JP „Palić – Ludaš".
 

Simbolično, ugovori su uručeni na dan ptica i drveća, što je bratski dan Dana planete zemlje.

„Ostavlja nam mogućnost da kroz različite manifestacije, kroz akcije ukažemo na to koliko je važna životna sredina i poznavanje ekologije" rekao je Zoltan Tot, pomoćnik sekretara za zaštitu životne sredine.

Raspoređeno je ukupno 15 miliona dinara za 17 staratelja nad 25 zaštićenih prirodnih dobara.

„Bitnost uloge Pokrajinske vlade i našeg Sekretarijata se ogleda u tome što je i budžet, koji je bio planiran za ovu godinu taman toliko i povećan kroz sektor o kome danas govorimo, jer se pruža mogućnost da unapredimo životnu sredinu, odnosno da je zaštitimo, da utičemo na prirodnu ravnotežu" rekla je Brankica Tabak, zamenica pokrajinskog sekretara za zaštitu životne sredine.

Od 2015. godine pokrajinski Sekretarijat za zaštitu životne sredine nije raspisivao konkurs za ove namene.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír