Ugrás a tartalomra

Subvencije za udruženja građana

2022.05.12 - 09:39

Subvencije za udruženja građana

Subvencije za udruženja građana

 U opštini Kanjiža potpisani su ugovori o podršci civilnim organizacijama. Subvenciju je dobilo ukupno 46 organizacija koje su iznose namenile za ovogodišnje programe.
 

Omladinsko i kulturno udruženje „Wemsical Serbia" od svog osnivanja uspešno aplicira na konkurse koje raspisuje lokalna samouprava.

„Zahvaljujući raspisivanju ovih konkursa u mogućnosti smo da ostvarimo naše uspešnije projekte, i tako smo više godina unazad dobili novac za obnovu Starog arterskog bunara u Zimonjiću, i ove godine smo za to dobili 200 hiljada dinara" kaže Laslo Vigi, predsednik Omladinskog i kulturnog udruženja „Wemsical Serbia".
 

Opština Kanjiža godinama već podržava programe udruženja građana. Ovoga puta, 46 udruženja dobilo je finansijsku pomoć u ukupnom iznosu od 10,5 miliona dinara.

„Najniža vrednost subvencije je oko 40, 50, 60 hiljada dinara, i naravno imamo i takve subvencije koje su za istaknuta udruženja građana, kao što je Udruženje zanatlija ili Dobrovoljno vatrogasno društvo, gde subvencije iznose više miliona dinara" rekao je Robert Fejstamer, predsednik opštine Kanjiža.
 

Prilikom potpisivanja ugovora, rukovodioci udruženja građana su zamoljeni da odmah skrenu pažnju lokalnoj samoupravi ukoliko se pojavi neki problem u organizaciji predviđenih programa, kako bi onda bez problema mogli da okončaju konkurs.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
2022.06.23 - 11:08
A városi önkormányzat arra kényszerült, hogy elálljon egyes beruházásoktól a hazai és a nemzetközi piacingadozások, a
Az átütemezéssel a városatyák számos projekt megvalósítását elhalasztják