Ugrás a tartalomra

Nakon 15 godina grad će ponovo imati Savet za međunacionalne odnose

Nakon 15 godina grad će ponovo imati Savet za međunacionalne odnose

Nakon 15 godina grad će ponovo imati Savet za međunacionalne odnose

 O članovima Saveta odlučivaće odbornici Skupštine grada na sednici u četvrtak. Osim toga, biće donete odluke i o planovima za određene delove grada, kao i o direktorima više javnih preduzeća.

Iako je formiranje Saveta za međunacionalne odnose obavezno u nacionalno mešovitim sredinama, on u Subotici nije postojao blizu 15 godina. Nakon duge pauze Savet će ponovo biti formiran. Odbornici su još u februaru doneli pravni okvir koji omogućuje njegovo formiranje, a na narednoj sednici biće odlučeno o članovima Saveta – istakao je dr Balint Pastor, predsednik Skupštine grada Subotice.

„Savet će imati deset članova. Dvoje su srpske nacionalnosti, a osam su predstavnici nacionalnih manjina. Što se tiče mesta nacionalnih manjina, četiri pripadaju mađarskoj manjini, a po jedno hrvatskoj, bunjevačkoj, romskoj i crnogorskoj naciji.”

Na dnevnom redu skupštinskog zasedanja biće i odluka o premeštanju kvantaške pijace i Vatrogasne stanice. Pijaca se seli na Sivački put, a vatrogasci na kraj ulice Braće Radića. Osim toga, biće i pooštreni uslovi izgradnje stanova u ovom delu grada.

„Pooštrićemo uslove stanogradnje u smislu pridržavanja propisa koji se odnose na visinu objekta i poštovanja ostalih propisa kako bi mogli da sačuvamo karakter i duh grada.”

Na sednici Skupštine grada Subotice u četvrtak odbornici će doneti odluku i o imenovanju više direktora.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír