Ugrás a tartalomra

U Čantaviru asfaltirana Ulica 2. vinogradi

U Čantaviru asfaltirana Ulica 2. vinogradi

U Čantaviru asfaltirana Ulica 2. vinogradi

 Ukupna vrednost radova je oko 22 miliona dinara.

Ovim radovima je za stotinjak domaćinstava olakšan svakodnevni život. Osim u Čantaviru, slična ulaganja nedavno su bila i u Hajdukovu i Subotici – naglasio je dr Balint Pastor prilikom svečane primopredaje ulice nakon završenih radova.

Verona Tot Bagi već trideset i devet godina živi u u ovoj sveže asfaltiranoj ulici u Čantaviru. Zajedno s ostalim stanovnicima jako je srećna što će prohodnost kroz ulicu konačno biti lakša, a njihova ulica je postala lepša.

"Kad sam došla da živim ovde, bilo je blato, tako da autmobili nekada nisu mogli da prođu kroz ulicu. Onda smo se organizovali i bio je nasut šljunak. Hvala Bogu, sad smo dočekali da i naša ulica dobije asfalt."

U Čantaviru postoji šest ulica Vinograda, od kojih jedino još ova nije imala asfalt, rekao je dr Balint Pastor, predsednik Skupštine grada Subotice.
 

"Ulica je duga jedan kilometar, ovde živi oko stotinjak domaćinstava. Ukupna vrednost radova je skoro 22 miliona dinara. Sada smo ovde u Čantaviru, ali su u skorijoj budućnosti realizovana još neka ulaganja. Nedavno je, na primer, završeno asfaltiranje druge deonice ulice Đerđa Dože u Hajdukovu, osim toga, u gradu je realizovana obnova i modernizacija dotrajalog asfalta u ulici Jovana Mikića na potezu od Majšanskog mosta do Segedinskog puta, kao i Čarnojevićeva ulica."

Dr Balint Pastor se osvrnuo i na planove za budućnost. Pedviđene su i popravke asfalta u ulici Borisa Kidriča u Čantaviru i u ulici Ernea Kuna u MZ Železničko naselje u Subotici.

"Što se tiče kanalizacione mreže, uskoro će početi radovi u okviru projekta "Čista Srbija". Znamo da su Subotica, Palić, Bajmok i Čantavir obuhvaćeni ovim projektom i to bi trebalo da bude završeno u narednih pet godina. To se odnosi na otprilike 120 ulica samo na teritoriji Subotice."

Proširuje se vodovodna mreža u Mesnim zajednicima Zorka i Železničko naselje, dok je u deset subotičkih mesnih zajednica u toku proširenje gasne mreže, među kojima su Palić i Šupljak. Osim toga, u deset mesnih zajednica u toku je sanacija puteva asfaltom.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
Az idén európai parlamenti választások lesznek az Európai Unióban, így Magyarországon is.
A választói névjegyzékbe való bejegyzésben a Főkonzulátus, a CMH-irodák és a VMSZ helyi szervezetei is segítik az érintetteket