Ugrás a tartalomra

Beli Atlasi ponovo pridržavaju balkon Gradske biblioteke

Beli Atlasi ponovo pridržavaju balkon Gradske biblioteke

Beli Atlasi ponovo pridržavaju balkon Gradske biblioteke

 Završeni su radovi na Gradskoj biblioteci u Subotici i za obnovu glavne fasade iz budžeta Srbije izdvojeno je 18 miliona dinara.

Centralna fasada Gradske biblioteke ponovo blista nekadašnjom lepotom. Kada je pretprošlog novembra otpala jedna ruka Atlasa koji pridržavaju bibliotečki balkon, činilo se to kao problem za koji nema spasa – rekao je dr Balint Pastor. Predsednik Skupštine grada Subotice je dodao: odmah se reagovalo i Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu finansiralo je obnovu u visini od 18 miliona dinara. Potpredsednik SVM-a lično je posredovao za ovo rešenje.
 

Glavni gradski trg i korzo sada pružaju potpuno drugačiju sliku. Dve godine nakon formiranja nove vladajuće većina u gradu može se reći da očuvanje objekata koji imaju simbolični značaj za grad više nisu samo priče, već važan prioritet – naglasio je dr Balint Pastor.

„U bliskoj budućnosti započeće obnova Gradske kuće, i nakon više decenija završena je obnova centralne fasade Gradske biblioteke, uskoro će krenuti i obnova kuće Karolja Biroa, gradonačelnika, iz mađarskih izvora završena je obnova Žute kuće, odnosno Sinagoge, iz izvora srpske i mađarske vlade. Priprema se planska dokumentacija za obnovu Bagoljvara i Vodotornja na Paliću. Sve su to objekti koji su važni za Subotičane.”
 

Predsednik Skupštine grada Subotice rekao je da će za sve ove obnove unapred biti obezbeđen potreban novac.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír